Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dovolenkári, POZOR: Toto mesto pokutuje turistov! Presvedčili sa o tom aj Česi

Benátky Zobraziť galériu (4)
Benátky (Zdroj: Getty Images)

BENÁTKY - Talianske Benátky sa stretávajú s neslušnými turistami, ktorí porušujú takzvané "urbánne dekórum", teda pravidlá slušného správania v historickom meste. Naposledy dostal pokutu Francúz, ktorý išiel na paddleboarde po Canal Grande, hlavnej vodnej tepne mesta. Benátska polícia podľa agentúry ANSA informovala aj o dvoch českých turistoch, ktorí sa preháňali po historických lokalitách na bicykli a elektrickom skútri.

KORONAVÍRUS Čo s dovolenkami? Indický variant sa rýchlo šíri po Európe, problémy v týchto krajinách!

Francúzsky turista si vyslúžil pokutu vo výške 150 eur za to, že na hlavnom benátskom kanále prevádzkoval takzvaný paddleboarding, teda jazdu na doske postojačky s pádlom. Uviedla to v pondelok miestna polícia, ktorá sa zameriava aj na dodržiavanie pravidiel slušného správania v meste na lagúne a vykonala záťah proti "neúctivým" návštevníkom. Tí sa do starobylých Benátok opäť vracajú vo väčšom množstve po poslednom lockdowne.

Dovolenkári, POZOR: Toto mesto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Polícia spomenula aj ďalšie príklady nevhodného správanie turistov, vrátane prípadu dvoch Čechov, ktorí dostali pokutu vo výške 100 eur každý. Jeden z nich sa prechádzal po námestíčku Campiello Selvatico na bicykli, druhý sa preháňal pred historickým palácom Palazzo Cavalli na elektrickom skútri.

Dovolenkári, POZOR: Toto mesto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Dve Nemky podľa polície museli zaplatiť pokutu vo výške 250 eur za to, že sa slnili v bikinách pri kostole San Stae, čo polícia označila za ďalší príklad "degradácie" mesta. Traja turisti z Bangladéša potom dostali každý pokutu po 50 eur za to, že po historickom moste Ponte della Costituzione hrkali s cestovnými kuframi na kolieskach.

Viac o téme: TuristiBenátky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu