Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS v Británii opäť naberá na sile: Krajina hlási najviac infikovaných od februára

Zdravotnícky personál vo Veľkej Británii
Zdravotnícky personál vo Veľkej Británii (Zdroj: SITA/AP Photo/Jon Super)

LONDÝN - Britské úrady zaznamenali za posledných 24 hodín ďalších 7540 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Je to najvyšší prírastok od 26. februára, informovala v stredu televízia Sky News s odvolaním sa na údaje, ktoré zverejnila britská vláda.

V krajine zaevidovali aj úmrtia ďalších šiestich osôb, ktoré mali v období posledných 28 dní pozitívny test na ochorenie COVID-19. Predošlý deň úrady hlásili 6048 nových prípadov nákazy a 13 úmrtí. K nárastu počtu nakazených prichádza v čase, keď údaje britského štatistického úradu ONS predpokladajú, že okolo osem z desiatich ľudí v Spojenom kráľovstve má protilátky proti koronavírusu – buď z nakazenia sa vírusom alebo v dôsledku očkovania.

Počet chorých pacientov v nemocniciach sa za posledný týždeň zvýšil zhruba o desať percent – z 921 na 1024. Ide o údaj zo 7. júna, keď boli údaje naposledy zverejnené. Spojitosť medzi pribúdajúcimi prípadmi a hospitalizáciami a úmrtiami bude pre britských ministrov kľúčovým faktorom pri rozhodovaní, či 21. júna zrušia väčšinu zostávajúcich karanténnych opatrení.

Popredný britský vedec Neil Ferguson, ktorého modelovanie epidemiologickej situácie bolo kľúčové pri prvom lockdowne v Británii, varoval pred rizikom "tretej vlny" aj v súvislosti so šírením nákazlivejšieho variantu vírusu delta. Dodal, že údaje tiež naznačujú, že tretia vlna nemusí byť taká vážna ako tá predchádzajúca v zime.

Viac o téme: FebruárNajviacBritániaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu