Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Maďarsko v plnej miere podporuje vstup Albánska do Európskej únie

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: TASR/AP Photo/Ezequiel Scagnetti)

BUDAPEŠŤ - Maďarsko v plnej miere podporuje čo najskorší vstup Albánska do Európskej únie, vyhlásil predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v utorok po schôdzke s albánskym premiérom Edim Ramom v Budapešti. Informovala o tom agentúra MTI.

"Maďarsko podporuje členstvo Albánska v Únii nielen z hľadiska sympatií voči tejto krajine, ale aj preto, lebo je to v jeho záujme," citovala agentúra Orbána. Podľa jeho slov bez perspektívy členstva nemožno zaručiť bezpečnosť európskeho kontinentu z politického a ani z ekonomického hľadiska.

Maďarský premiér pripomenul, že s albánskym premiérom spolupracuje už dlhší čas, pretože Rama zvíťazil v parlamentných voľbách trikrát po sebe. "Je to veľmi vzácne v európskej politike," dodal maďarský premiér, podľa ktorého medzi Maďarskom a Albánskom nie sú žiadne vážnejšie názorové rozdiely.

Albánsky premiér vyjadril Orbánovi vďaku za prejavenú podporu na ceste eurointegrácie jeho krajiny. "Maďarov a Albáncov spája staré priateľstvo. Spoluprácu týchto krajín treba ďalej posilňovať," zdôraznil Rama.

Viac o téme: PodporaVstupMaďarskoAlbánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu