Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE V Česku potvrdili ďalšie prípady indického variantu KORONAVÍRUSU

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

LIBEREC - Liberecký krajský hygienik Vladimír Valenta oznámil, že sa Česku v Novoborsku objavili dva prípady indického variantu koronavírusu a u pacientov, ktorí ochoreli na Covid-19. Informuje o tom portál Novinky.cz.

Valenta ďalej uviedol, že tieto dva prípady nie sú previazané s ohniskom Covidu-19 v obci Polevsko pri Novom Bore. "Tieto dva prípady sú tiež z Novoborska, ale väzbu na školu alebo podnik (tj. skláreň Ave Clara) v Polevsku nemajú," informoval ďalej hygienik.

Pôvod týchto dvoch prípadov by mohol pochádzať z Děčínska na Šluknovkého výbežku. Ukázalo to trasovanie týchto prípadov. "Na Děčínsku už pred časom táto mutácia bola a bola práve v oblasti, ktorá bezprostredne súvisí s Novoborskom. Kontakty medzi týmito dvoma oblasťami tam proste sú," vysvetlil Valenta.

Ďalším náznakom, ktorý ukazuje na túto oblasť je fakt, že na Šluknovského výbežku žije komunita, ktorá má väzby na Veľkú Britániu, píšu Novinky.cz. Práve tam sa teraz rozširuje indická mutácia koronavírusu. Niektorí vedci sa obávajú, že by v krajine mohla vyvolať tretiu vlnu pandémie.

Viac o téme: ČeskoTrasovanieKoronavírusIndická mutácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu