Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Indiu okrem KORONAVÍRUSU ničí aj Cyklón Tauktae: Vyžiadal si už najmenej 110 obetí

cyklón Tauktae v Indii Zobraziť galériu (4)
cyklón Tauktae v Indii (Zdroj: TASR/AP Photo/Rafiq Maqbool)

NAÍ DILLÍ- Indické úrady doteraz potvrdili najmenej 110 úmrtí v spojitosti s cyklónom Tauktae, ktorý v pondelok zasiahol Indiu. Meteorológovia vydali vo štvrtok varovanie pred ďalším cyklónom, ktorý by mohol Indiu zasiahnuť na budúci týždeň, informuje agentúra AFP.

Podľa meteorológov sa nová búrka môže začať formovať v Bengálskom zálive východne od indického pobrežia už v sobotu. Búrka bude pravdepodobne silnieť, preto je možné, že sa sformuje ďalší cyklón, ktorý by mohol zasiahnuť indický štát Urísa okolo 26. mája. Podľa vedcov sa cyklóny v tomto regióne vyskytujú častejšie a silnejú z dôvodu klimatických zmien, ktoré vedú k otepľovaniu mora.

Len v pondelok pritom Indiu zasiahol cyklón Tauktae - najsilnejší cyklón, ktorý za posledných desať rokov krajinu zasiahol. Bol sprevádzaný vetrom, ktorý v nárazoch dosahoval rýchlosť až 185 kilometrov za hodinu. Vietor zničil množstvo chatrčí, vyvracal stromy a stožiare elektrického vedenia.Vyžiadal si životy v štátoch Kérala, Góa, Maháraštra a Gudžarát. Množstvo ľudí zahynulo v dôsledku spadnutých chatrčí, či rozbúreného mora.

Cyklón Tauktae v Indii
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Rafiq Maqbool)

Viac o téme: CyklónIndiaTauktae
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu