Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Indii sa pripravujú na príchod silného cyklónu Tauktae: Evakuovali státisíce ľudí

Tauktae
Tauktae (Zdroj: SITA/AP/NASA Worldview)

NAÍ DILLÍ - Indické úrady sa v pondelok snažili evakuovať státisíce ľudí a pozastavili očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v jednom štáte v reakcii na silný cyklón vyčíňajúci v Arabskom mori, ktorý smeruje k západnému pobrežiu krajiny. Informovala o tom agentúra AP.

Cyklón Tauktae, ktorý si už v niektorých oblastiach na juhu Indie vyžiadal šesť životov, sprevádza vietor s rýchlosťou 175 kilometrov za hodinu. Očakáva sa, že pevninu v štáte Gudžarát zasiahne v pondelok večer, uviedol Indický meteorologický ústav (IMD). Meteorológovia varovali pred možnými rozsiahlymi škodami v nízko položených oblastiach v dôsledku silného vetra, silných dažďov a záplav.

Cyklón prichádza v čase, keď India bojuje s obrovským nárastom prípadov nákazy novým koronavírusom. Živel už niekde viedol k pozastaveniu očkovania. Ako si však všíma AP, v preplnených evakuačných úkrytoch existuje väčšie riziko prenosu vírusu.

Opatrenia zavedené proti šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2 by mohli spomaliť práce zamerané na odstraňovanie následkov cyklónu. Ten by potenciálne tiež mohol zničiť cesty a prerušiť dôležité zásobovacie trasy pre vakcíny či zdravotnícky materiál.

Viac o téme: CyklónEvakuáciaIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu