Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Ministerka v Nemecku odstúpila pre plagiátorskú kauzu okolo dizertačnej práce

Franziska Giffeyová
Franziska Giffeyová (Zdroj: SITA/Michele Tantussi/Pool via AP)

BERLÍN - Nemecká ministerka pre rodinu Franziska Giffeyová v stredu odstúpila z funkcie v súvislosti s možným plagiátorstvom v jej dizertačnej práci. Informuje o tom agentúra DPA.

VIDEO Vášnivá tlačovka Matoviča: Podvádzal som nevedome! Ak ma odvolajú, odídem z politiky

Giffeyová ponúkla svoju rezignáciu nemeckej kancelárke Angele Merkelovej na zasadaní vlády odvolávajúc sa na prebiehajúce vyšetrovanie na berlínskej Slobodnej univerzite. "V uplynulých dňoch sa vrátila polemika o mojej dizertačnej práci z roku 2010," podotkla Giffeyová zo Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SDP).

Vlani spomenutá univerzita vydala napomenutie spojené s dizertačnou prácou političky a Giffeyová prestala používať doktorský titul. V júni tohto roka mala na univerzite predstaviť svoje stanovisko, čím by sa ukončilo vyšetrovanie.

Spolková ministerka pre záležitosti rodiny, dôchodcov, žien a mládeže v stredu uviedla, že zo svojej funkcie odchádza v mene "jasnosti a zodpovednosti". Trvala na tom, že svoju dizertačnú prácu písala v dobre viere. Ako však dodala, bude akceptovať rozhodnutie univerzity v prípade, že jej bude odobraný doktorandský titul.

Viac o téme: DemisiaMinisterkaNemeckoDizertačná prácaFranziska GiffeyováPlagiátorska kauza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu