Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Dramatická situácia po zápase: Násilnosti podobné tým, ktoré sme videli v Bratislave, polícia robila, čo mohla

Futbaloví fanúšikovia napadli českých policajtov.
Futbaloví fanúšikovia napadli českých policajtov. (Zdroj: Facebook/M.O.)

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Po uvoľňovaní opatrení v dôsledku klesajúcej incidencie novoinfikovaných na koronavírus dochádza k uvoľňovaniu reštrikcií aj v Česku. Podobne ako u nás, aj tam sa niektorí občania voči policajným zložkám búria a výnimkou nebol ani zápas v Uherskom Hradišti, po ktorom prišlo k dramatickej bitke zachytenej na videu!

Futbaloví fanúšikovia napadli v sobotu večer v Uherskom Hradišti policajnú hliadku. Polícia v súvislosti s incidentom zadržala päť ľudí, za násilie proti úradnej osobe a výtržníctva im hrozia až štyri roky väzenia. Dvaja napadnutí policajti neutrpeli vážnejšie zranenia, poškodené je však služobné auto, potvrdila to policajná hovorkyňa Simona Kyšnerová.


KORONAVÍRUS Prvé uvoľnenie opatrení a mladí sa neudržali: ÚTOK na políciu a naháňačka po vlastných v Starom Meste


Uherské Hradište a osudový zápas

V sobotu sa v Uherskom Hradišti odohralo ligové stretnutie medzi futbalistami domáceho Slovácka a pražskými Bohemians. Skupinka ľudí napadla podľa hovorkyne policajta po skončení zápasu, a to o 21:45 pred reštauráciou Krček. "Incident sa udial po tom, čo jeden z fanúšikov kopol do prechádzajúceho služobného vozidla a opľul čelné sklo," uviedla Kyšnerová.

Varovanie! Video obsahuje vulgarizmy.

Dvojčlenná hliadka podľa nej vystúpila zo služobného auta a išla incident riešiť. "Pri tom boli obaja policajti napadnutí najmenej šiestimi zjavne podnapitým osobami, ostatní ľudia sa prizerali a celé si to natáčali. Hliadka sa bránila použitím slzotvorného prostriedku, hmatmi a chvatmi. Pri napadnutí policajti utrpeli drobné odreniny a došlo tiež k poškodeniu služobného vozidla. Na miesto následne dorazilo niekoľko policajných hliadok," uviedla hovorkyňa.

Klub takéto správanie odsudzuje

K incidentu sa vyjadrilo aj FC Slovácko. "Aj keď sa incident odohral po zápase a mimo štadióna, tak 1.FC Slovácko násilné správanie v spojitosti so futbalom dlhodobo odmieta," napísal sám tlačový hovorca klubu Marek Jurák.

V súvislosti s útokom policajti zadržali päť ľudí, ktorí sú podozriví zo spáchania trestného činu násilia proti úradnej osobe a výtržníctva, za čo im hrozí až štvorročné väzenie. Incident vyšetrujú tamojší kriminalisti. "Je veľmi pravdepodobné, že budeme podozrievať aj ďalšie osoby a tiež dôjde ku kvalifikácii o trestný čin poškodenia cudzej veci," doplnila Kyšnerová.

Ako cez kopírak aj u nás

Aj na Slovensku sme museli počas víkendu riešiť podobný incident, kde došlo k útoku na mestských policajtov v hlavnom meste Bratislave.

Výtržnosti v Starom meste v Bratislave po uvoľnení protipandemických opatrení (Zdroj: Tip čitateľa)

Viac o téme: VideoČeskoBitkaFutbaloví fanúšikovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu