Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Drsné VIDEO a tvrdá kritika: Polícia spacifikovala muža bez rúška pred zrakom plačúceho synčeka (3)

Polícia tvrdo zakročila proti mužovi pred zrakom jeho 3-ročného syna.
Polícia tvrdo zakročila proti mužovi pred zrakom jeho 3-ročného syna. (Zdroj: Reprofoto/Facebook/Adriana Olejková)

UHERSKÉ HRADIŠTE - V Česku vyvolalo vlnu odporu video zo zákroku mestskej polície v Uherskom Hradišti. Polícia sa tam vrhla na mladého muža a zhodila ho na zem. Všetkému sa prizeral jeho malý plačúci synček. Dôvodom brutálneho zákroku bolo to, že muž nemal nasadené rúško.

Zábery zachytávajú, ako policajti tvrdo tlačia muža k zemi, zatiaľ čo sa malý syn musí všetkému prizerať. Bol tak vystrašený, že kričal, plakal a volal svoju mamu. Nakoniec ho na ruky vzala náhodná okoloidúca a utešovala ho.

Situácia zašla až tak ďaleko, že muž musel začať volať o pomoc a žiadal, aby prišla štátna polícia. Vrchol všetkého bol, že strážnici nakoniec muža odvliekli na policajnú stanicu a malého syna nechali napospas osudu.

Video na internet zavesila žena, ktorá tvrdí, že je mužova manželka. "Tak pekne prosím toto je môj manžel a 3-ročný syn, manžel nemal vonku rúško. Nebol agresívny len si nechcel dať rúško ... A kto by sa chcel opýtať, kde bola mama, tak tá pracovala na covid ARO a starala sa o ventilovaných pacientov. Manžela odviezli na stanicu a syna nechali bez otca na ulici," vysvetlila žena.

Incident sa nepáčil ani starostovi mesta Stanislavovi Blahovi. Potvrdil, že video videl, ale nechce robiť predčasné závery. Najprv si chce zistiť, ako k incidentu došlo. "Áno, aj ja som ho videl. A tiež sa mi nepáčil. Ale ako vynesieme unáhlené závery, najprv prešetríme, čo sa skutočne stalo, čo incidentu predchádzalo a ďalšie okolnosti, ktoré sa prípadu týkajú," uviedol Blaha na Facebooku.

 

DNEŠNÍ ZÁSAH MĚSTSKÉ POLICIE PROTI MUŽI V UHERSKÉM HRADIŠTI Ano, i já jsem jej viděl. A také se mně nelíbil. Ale než...

Uverejnil používateľ Stanislav Blaha Streda 10. marca 2021

Udalosť vyslovene odsúdil zastupiteľ zlínskeho kraja Michal Dvouletý. "Ako otec malých detí a hrdý patriot Uherského Hradišťa som z tohto videa absolútne v šoku. So svojou kritikou som sa už obrátil ako na veliteľa Mestskej polície, tak na starostu mesta, a rozhodne to tak nenechám. Polícia má dohliadať na dodržiavanie opatrení, ale predsa je úplne nenormálne takto tvrdo zakročiť pred zrakmi malého dieťaťa. Fakt hrozné," uviedol.

Nie je to však prvýkrát, čo polícia takto zakročila. Dobre o tom vie žena z Ostravy, ktorá takisto nemala rúško a podľa strážnikov vonku pila pivo. Pred zrakmi jej malého dieťaťa ju policajti podobne tvrdo spacifikovali.

Viac o téme: DieťaRúškoZákrokPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu