Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Taliansko chce otvoriť ďalšie očkovacie strediská vo firmách a letoviskách

Testovanie na koronavírus
Testovanie na koronavírus (Zdroj: SITA/Marco Alpozzi/LaPresse via AP)

RÍM - Taliansko chce rozšíriť svoju proticovidovú vakcinačnú kampaň zriadením ďalších očkovacích stredísk vo firmách a turistických letoviskách. Pre sobotňajšie vydanie talianskeho denníka La Repubblica to povedal komisár talianskej vlády poverený pandémiou koronavírusu Francesco Figliuolo.

Ako píše agentúra DPA, v Taliansku je vo firmách v súčasnosti zriadených 730 očkovacích stredísk. Figliuolo chce do konca mája dosiahnuť, aby boli proti chorobe COVID-19 zaočkovaní všetci záujemcovia starší ak 65 rokov.

Komisár dodal, že vláda uvažuje nad zriadením ďalších očkovacích stredísk v prímorských a horských oblastiach, pretože očakáva, že mnoho ľudí sa pre letné prázdniny nedostaví na svoj očkovací termín v mieste trvalého bydliska. Vláda chce umožniť ľuďom zaočkovať sa aj u svojho všeobecného lekára, zubára, ako aj v lekárňach.

Taliansko dosiaľ podalo svojim obyvateľom 20 miliónov dávok vakcíny, pričom za štvrtok 29. apríla až rekordných 500.000 dávok. Figliuolo počas rozhovoru poznamenal, že mnoho ľudí o očkovanie proti covidu nemá záujem. V istých oblastiach na severovýchode Talianska odmieta proticovidové očkovanie až 18 percent obyvateľstva, priblížil.

Viac o téme: LetoviskáFirmyTalianskoKoronavírusOčkovacie strediská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu