Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Kuriózny projekt Talianov: Očkovať sa bude na diskotékach! Potom ich čaká veľká párty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Taliansko chce očkovať mladých ľudí na diskotékach. Vládny splnomocnenec pre očkovanie Francesco Figliuolo vyzval prevádzkovateľa týchto podnikov, aby sa zapojili do vakcinačnej kampane a pomohli urýchliť očkovanie mladších generácií, informovala dnes agentúra APA.

Združenie majiteľov diskoték prejavilo záujem spolupracovať. Chcú najprv usporiadať dve veľké diskotéky pre testovaných a očkovaných, ktoré majú overiť zdravotnú bezpečnosť takýchto akcií. V juhotalianskom meste Gallipoli sa bude 5. júna konať tanečná party pre 2000 ľudí pod šírym nebom. Druhá testovacia akcia sa má uskutočniť v jednom z milánskych klubov.

VIDEO Aj v očkovacích centrách čelia vtipným momentoch, ale aj problémom

Zo zákulisia OČKOVACIEHO centra: Stáva sa všeličo! VIDEO Ukradnutá pečiatka, Duchoň vo vestibule či dojímavý potlesk (Zdroj: Video: Topky/Maarty)

Šéfovia diskoték si sľubujú oživenie

Prevádzkovatelia diskoték si od podpory kampane sľubujú oživenie svojej branže po pandémii covidu-19. Ich podniky sú uzavreté od augusta minulého roka, v oblastiach s nízkym výskytom nákazy budú smieť otvoriť v najbližších dňoch. Budú však smieť fungovať iba ako bary či reštaurácie a nebude v nich zatiaľ možné tancovať.

Denné prírastky nakazených v Taliansku klesajú a krajina postupne uvoľňuje koronavírusové reštrikcie. Vonkajšie diskotéky by mohli otvoriť v polovici júna. V juhoeurópskej krajine doteraz platí zákaz nočného vychádzania, ktorý začína o 23:00. Skončiť by mal až 21. júna.

Viac o téme: DiskotékaOčkovanieMladíVakcínaTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu