Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dve deti tajne zaočkovali proti KORONAVÍRUSU: Ako je to možné? Smutné pozadie prípadu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR – Radovan Stoklasa)

LIPSKO - V malom meste Markkleeberg na východe Nemecka boli tajne očkované proti koronavírusu dve deti vo veku 13 a 14 rokov - hoci súčasné vakcíny sú schválené iba pre ľudí starších ako 16 rokov. Príbeh má tragické pozadie: Obaja trpia vážnymi chorobami a injekcie im boli pravdepodobne podané z ľútosti.

Podľa Bildu došlo k nelegálnemu očkovaniu medzi 11. a 19. aprílom a pravdepodobne bola použitá vakcína od spoločnosti Biontech/ Pfizer. Aj keď mesto Markkleeberg neposkytlo žiadne informácie, ministerstvo sociálnych vecí nemeckej spolkovej krajiny Sasko potvrdilo, že „očkovaná bola 13- a 14-ročná osoba“.

KORONAVÍRUS Po očkovaní si skontrolujte jazyk: Ako ho máte takýto, je to problém

To, že k očkovaniu nemalo dôjsť, si zdravotnícky personál zjavne všimol, až keď už títo dvaja ľudia neboli prítomní. Tím potom vec nahlásil očkovaciemu centru, ktoré následne informovalo zdravotnú poisťovňu.

Zamestnanci pravdepodobne očkovali z ľútosti

Ako ďalej informuje Bild, rodičia so svojimi ťažko chorými deťmi sa dočkali očkovania na radnici v Markkleebergu, hoci ešte nedosiahli požadovaný vek 16 rokov. Pracovníci na mieste mohli vakcínu vpichnúť zo súcitu.

Viac o téme: DetiOčkovanieNemeckoKoronavírusŤažko choré
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu