Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Luxusným hotelovým komplexom otriasol výbuch: Štyria mŕtvi a 12 zranených!

Výbuch v hotelovom komplexe v Pakistane Zobraziť galériu (5)
Výbuch v hotelovom komplexe v Pakistane (Zdroj: SITA/AP/Arshad Butt)

KVÉTA - Najmenej päť mŕtvych a desiatku zranených si vyžiadala stredajšia silná explózia bomby na parkovisku luxusného hotela v meste Kvéta, ležiacom na juhozápade Pakistanu v provincii Balúčistán. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na protiteroristickú sekciu úradu pakistanskej vlády.

Grécka idyla sa zmenila na pohromu: VIDEO Explózia hotela, z budovy zostali iba dymiace trosky

Spočiatku boli oficiálne hlásené štyri obete na životoch. Podľa zdravotníckych zdrojov výbuch zranil 12 osôb. Tie previezli do neďalekej nemocnice. Niekoľko hodín po incidente sa k nemu prihlásila skupina Tehríke Tálibán Pákistán, nazývaná aj Pakistanský Taliban. Podľa nej išlo o samovražedný útok.

Bomba bola umiestnená v aute, ktoré parkovalo v päťhviezdičkovom hoteli Serena, obľúbenom u diplomatov, píše agentúra AFP. Polícia uviedla, že šlo o improvizované výbušné zariadenie a medzi zabitými boli aj predstavitelia bezpečnostných zložiek a zamestnanci hotela.

Výbuch v hotelovom komplexe
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP/Arshad Butt)

Pakistanský premiér Imrán Chán výbuch označil za "zbabelý teroristický útok". Ako uviedol pakistanský minister vnútra Šajch Rašíd Ahmad, v hoteli bol ubytovaný aj čínsky veľvyslanec, v čase explózie sa v ňom však nenachádzal, píše agentúra Reuters. Čína útok dôrazne odsúdila.

VIDEO Luxusným hotelovým komplexom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Arshad Butt)

Balúčistán - najväčšia pakistanská provincia hraničiaca s Afganistanom a Iránom - je častým terčom islamistických militantov a ďalších ozbrojených skupín vrátane militantného separatistického hnutia Balúčistánska oslobodzovacia armáda, ktoré pôsobí v tomto regióne od 70. rokov 20. storočia.

Výbuch v hotelovom komplexe
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP/Arshad Butt)

Viac o téme: HotelVýbuchPakistanKvéta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu