Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šoféri hazardéri: FOTO Mladíkovi bez vodičáku nevyšiel útek, ožratú ženu zas neminulo obvinenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

TRENČÍN – Víkendové kontroly trenčianskych policajtov odhalili vodičov pod parou. Jeden z nich sa dokonca pokúsil ujsť. Muži zákona ho však po krátkej naháňačke dolapili. Nafúkal dve promile.

VIDEO Polícia aj naďalej kontroluje dodržiavanie opatrení

Polícia aj naďalej kontroluje dodržiavanie opatrení (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Na cestách sa stále nájdu nezodpovední vodiči, ktorí svojou jazdou pod vplyvom alkoholu ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Len trenčianski policajti počas víkendu chytili muža a ženu, ktorí nafúkali minimálne dve promile.

Čítajte aj: Šokujúce úlovky bratislavskej polície počas šibačky: FOTO Zabielitkovaný dátum testu aj rušička rýchlosti na D1

Opitý sa snažil ujsť

V skorých ranných hodinách na Bratislavskej ulici predpísaným spôsobom zastavili VW Passat. Šofér sa však pokúsil ujsť. „Vodič pribrzdil, odbočil vpravo, ako keby šiel zastaviť, avšak stúpil na plyn a pred policajtmi začal unikať,“ opísali ochrancovia zákona. Tí začali auto prenasledovať a zakrátko ho dostihli. Vodič však vyskočil z auta a začal utekať. Aj tento pokus bol márny a nevyšiel mu. Policajti ho po krátkom prenasledovaní dobehli. 

Šoféri hazardéri: FOTO Mladíkovi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Následne hliadka stotožnila vodiča. Išlo o 29-ročného muža z okresu Trenčín. Policajti ho vyzvali k predloženiu potrebných dokladov a k vykonaniu dychovej skúšky. Tá ukázala dôvod úteku. Vodič nafúkal 0,96 mg/l, čo je v prepočte  2 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška mala hodnotu 0,82 mg/l (1,71 promile).

To však nebolo všetko. Muži zákona zistili, mladík za volantom nemal čo robiť. Od decembra 2019 mal totiž zadržaný na 18 mesiacov zadržaný vodičák za to, že počas trvania vodičského kurzu jazdil opitý. „Vodič už čelí obvineniu z prečinu „Ohrozenie pod vplyvom návykovej látky“. Za uvedený skutok mu hrozí až dvojročné väzenie. O tom, aký trest dostane, rozhodne sudca Okresného súdu v Trenčíne,“ uzavreli policajti.

Šoféri hazardéri: FOTO Mladíkovi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Pod parou bola aj 35-ročná šoférka

Do neslávnej štatistiky opitých vodičov sa zapísala aj 35-ročná vodička. Tú na vozidle Škoda Octavia v Ladcoch predpísaným spôsobom zastavili policajti Obvodného oddelenia z Ilavy. „Po predložení potrebných dokladov k vedeniu vozidla bola vyzvaná k vykonaniu dychovej skúšky. Policajtom na alkoteste zasvietila hodnota 0,98 mg/l, čo predstavuje 2,04 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška ukázala ešte vyššiu hodnotu, a to 1,04 mg/l, čo predstavuje 2,17 promile alkoholu,“ spresnili ochrancovia zákona.

Ženu neminulo obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za tento skutok jej hrozí až ročné väzenie. O jej osude rozhodne súd.

Jazda pod vplyvom alkoholu je hazard

Zástupcovia zákona znova apelujú na vodičov, aby nezabúdali, že v momente, keď si sadnú za volant, majú zodpovednosť nielen za svoj život a svoje zdravie, ale aj za životy a zdravie spolujazdcov a aj ostatných účastníkov cestnej premávky. „Túto zodpovednosť si však treba uvedomiť skôr, ako sadnete opití za volant, pretože zdôvodňovať po spôsobenej tragédii, že ste nechcel nikomu ublížiť... na to je už príliš neskoro,“ podčiarkli policajti.

Viac o téme: AlkoholJazda VodičTrestPolícia Kontrola Obvinenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu