Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V Poľsku pribudlo 24-tisíc prípadov a 749 súvisiacich úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Poľsko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín do sobotňajšieho rána 24.856 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 a 749 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19. Informovala o tom tlačová agentúra PAP s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva. Predchádzajúca denná bilancia prírastku infikovaných predstavuje 28.487 prípadov.

Krajina momentálne eviduje v súvislosti s koronavírusom 34.167 hospitalizovaných vrátane 3373 pacientov napojených na umelú pľúcnu ventiláciu, pričom poľský systém zdravotnej starostlivosti disponuje 4386 kusmi takýchto zariadení, uviedol daný rezort. Ministerstvo tiež oznámilo, že v karanténe sa nachádza 430.830 ľudí. Dosiaľ sa z choroby vyliečilo zhruba 2,1 milióna osôb. Celkovo bolo proti covidu zaočkovaných už 7,5 milióna Poliakov, z ktorých vyše dva milióny dostali obe potrebné dávky vakcíny.

Ministerstvo zdravotníctva vo štvrtok opätovne potvrdilo svoju dôveru v očkovaciu látku od spoločnosti AstraZeneca. Podľa jeho hovorcu je táto vakcína účinná i bezpečná a v Poľsku po jej podaní nikto nezomrel. V Poľsku nie je potvrdené žiadne úmrtie súvisiace s akoukoľvek vakcínou. Zaznamenávajú sa úmrtia ľudí po očkovaní, ale analýza ukazuje, že nemajú priamy vzťah k očkovaniu. Európska agentúra pre lieky (EMA) v stredu uviedla, že napriek veľmi zriedkavo hláseným vedľajším účinkom vakcíny AstraZeneca jej celkové výhody pri prevencii covidu prevažujú nad rizikami.

Viac o téme: úmrtiaNákazaKoronavírusPoľsku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu