Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS V maďarských domovoch dôchodcov je zaočkovaných už 82 % seniorov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku zaočkovali už 82 percent obyvateľov domovov dôchodcov a 77 percent tamojšieho personálu, informovala v stredu v Budapešti šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová.

Podľa spravodajského servera szmo.hu ďalej povedala, že v terajšej tretej vlne koronavírusovej pandémie zaznamenali o 96 percent menej nakazených v radoch seniorov v domovoch a o 92 percent menej v radoch zamestnancov týchto zariadení. "Sú to mimoriadne priaznivé údaje vzhľadom na to, že v celku stúpol počet infikovaných v Maďarsku v porovnaní s vyvrcholením druhej vlny vlani v novembri o 38 percent," zdôraznila Müllerová.

V čase vrcholenia druhej vlny bolo podľa jej slov hospitalizovaných 15 až 20 percent obyvateľov domovov dôchodcov, teraz ošetrujú v nemocniciach s covidom iba tri percentá. Úmrtia seniorov klesli v sledovanom období o 86 percent, pričom celkovo podiel obetí v porovnaní s novembrom stúpol o 14 percent.

Za posledný deň zomrelo v súvislosti s ochorením COVID-19 v Maďarsku 302 pacientov, čo je najviac od vypuknutia pandémie. Pribudlo tiež 6700 nakazených novým druhom koronavírusu. V nemocniciach ošetrujú 12.346 pacientov s covidom, z ktorých 1492 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Prvou dávkou vakcíny proti koronavírusu zaočkovali už 2.011.000 osôb, čo je 20,5 percenta obyvateľstva.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaSenioriMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu