Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vyšetrovanie smrti Petra Kellnera (†56) komplikuje počasie: Neprístupná oblasť, vrtuľník zapadá snehom

Vyšetrovanie nehody sťažuje počasie. Zobraziť galériu (3)
Vyšetrovanie nehody sťažuje počasie. (Zdroj: PPF, SITA/Lance Flint/Alaska Mountain Rescue Group via AP)

PRAHA - Len pred pár dňami obletela svet správa o smrti najbohatšieho Čecha, miliardára Petra Kellnera. Tan zahynul pri havárii vrtuľníka na Aljaške. Prečo stroj nabúral do skalného hrebeňa sa zatiaľ nevie a vyšetrovanie sťažuje fakt, že na miestne nehody husto sneží.

Vyšetrovanie nehody vrtuľníka, pri ktorej zomrel český miliardár Patr Kellner, sa predĺži. Môže za to počasie spojené s hustým snežením.

Pri nehode v oblasti zvanej Údolie kobyliek zomreli aj ďalší štyria muži. Prežil len snowboardista David Horváth, ktorý je však v kritickom stave.

„Vyšetrovatelia sa snažia prísť na to, čo sa stalo. Problémom je, že v oblasti od pondelka husto sneží, čo situáciu okolo vyšetrovania spomaľuje,“ uviedol reportér televízii KTUU, Dave Leval.

Dodal, že k troskám sa budú môcť dostať až o pár dní. „Na miesto sa dá dostať len helikoptérou alebo lietadlom, nevedú tam totiž žiadne iné cesty,“ vysvetlil.

Trosky havarovaného stroja.
Zobraziť galériu (3)
Trosky havarovaného stroja.  (Zdroj: SITA/ AP)

Počasie na mieste nehody je premenlivé a cez víkend opäť bude snežiť. V čase nehody však bolo počasie pokojné.

„Počiatočná obhliadka miesta už prebehla v rámci možností,“ uviedol šéf aljašskej Národnej rady pre bezpečnosť dopravy, Clint Johnson.

Kellner, ktorý miloval lyžovanie, spolu so skupinou ďalších mužom sa asi chceli venovať tzv. heliskiingu. Pri ňom športovci vystupujú, alebo vyskakujú z vrtuľníka a oddávajú sa jazde na v neprístupnom teréne. Práve Aljaška je pre tento šport veľmi vyhľadávaná.

Viac o téme: NehodaPočasieVyšetrovanieVrtuľník Petr Kellner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu