Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší škandál v Rusku! Navaľnému po otrave zachránili život: Teraz sú obaja lekári mŕtvi

Na snímke ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj stojí v ochrannej klietke na moskovskom súde.
Na snímke ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj stojí v ochrannej klietke na moskovskom súde. (Zdroj: TASR/Babuskinsky District Court Press Service via AP)

MOSKVA - Sergej Maximišin, lekár, ktorý zachránil život otrávenému kremeľskému kritikovi Alexejovi Navaľnému, vo februári „náhle zomrel“. Mal iba 55 rokov. Teraz zomrel aj šéf pohotovosti, kde sa liečil s kremeľský kritik.

Alexej Navaľnyj (44) len o chlp prežil atentát s jedom Novičok v auguste 2020. Jeden z jeho záchrancov bol aj Sergej Maximišin († 55), vedúci lekár v nemocnici v ruskom Omsku. Lekár zomrel vo februári, ako informovala spravodajská stanica CNN.

Príčina smrti lekára nebola oficiálne uvedená. Vo vyhlásení nemocnice, v ktorej lekár zachránil Navaľnému život, sa hovorí: „S poľutovaním vám oznamujeme, že zástupca vedúceho lekára pre anestéziológiu a resuscitáciu pohotovostnej nemocnice Sergej Maximišin náhle zomrel.“

Teraz je údajne šéf pohotovostnej služby, kde Navaľného ošetrovali, takisto mŕtvy. Podľa správ ruských médií Rustam Agišev zomrel v piatok vo veku 63 rokov.

Významne sa podieľal na Navaľného záchrane

Minulé leto kremeľský kritik Alexej Navaľnyj skolaboval na palube lietadla. Po núdzovom pristátí v Omsku zohral Sergej Maximišin kľúčovú úlohu pri záchrane života kritika Kremľa.

Navaľnyj z jedovatého útoku viní ruského prezidenta Vladimira Putina (68) a agentov ruskej domácej tajnej služby FSB. Navaľnyj je teraz uväznený v Rusku.

Šéf Navaľného štábu hovorí o falošnej hre

Leonid Volkov, vedúci štábu Navaľného, ​​pre CNN povedal: „Sergej Maximišin bol vedúcim oddelenia, ktorý liečil Alexeja Navaľného a zodpovedal za jeho liečbu.“ A ďalej: „Maximišin vedel o Alexejovom stave viac ako ktokoľvek iný, takže nemôžem vylúčiť možnosť falošnej hry.“

Volkov však nepočíta s vyšetrovaním prípadu. „Ruské zdravotníctvo je veľmi zlé a nie je neobvyklé, že lekári v jeho veku náhle zomrú. Pochybujem, že dôjde k vyšetrovaniu jeho smrti.“

Viac o téme: SmrťOtravaLekáriPutinNovičokNavaľnyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu