Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dovolenkárov nezastavil ani KORONAVÍRUS: Tisíce turistov odleteli na Malorku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Joan Mateu)

BERLÍN - Tisíce nemeckých dovolenkárov odleteli cez víkend na obľúbený španielsky ostrov Malorka, kde si chcú na plážach užiť veľkonočné sviatky. Urobili to napriek nárastu nakazených koronavírusom doma a napriek výzvam politikov, aby necestovali. Informácie priniesla v nedeľu nemecká tlačová agentúra DPA.

Lekár zverejnil varovné FOTO: Dajte si pozor! Takto KORONAVÍRUS dokáže zničiť pľúca!

V sobotu priletelo z Nemecka do hlavného mesta ostrova Palma de Mallorca 60 lietadiel a ďalších 70 má priletieť v nedeľu, uviedlo letisko. Len samotná nízkonákladová spoločnosť Eurowings odletela v sobotu a v nedeľu na ostrov Malorka 44-krát z deviatich nemeckých letísk, informovali aerolínie. To je takmer štyrikrát viac letov než v predchádzajúci víkend, keď ich bolo 12.

Spoločnosť neposkytla presný počet cestujúcich, ale jej hovorca pre DPA povedal, že všetky lety boli "celkom dobre zaplnené". Počet týchto letov však stále predstavoval menej než 40 percent oproti obdobiu pred pandémiou. Cestovná kancelária TUI vyslala na ostrov 15 lietadlami z piatich nemeckých letísk celkovo takmer 2000 dovolenkárov. Lietadlá neboli úplne plné a počet pasažierov bol "na rovnakom úrovni ako minulý víkend", dodal hovorca.

Nemecká vláda 14. marca vyradila Malorku a ostatné Baleárske ostrovy zo zoznamu rizikových oblastí po tom, čo počet nových infekcií koronavírusom na 100.000 obyvateľov za sedem dní klesol pod hranicu 50. Odstránenie Malorky zo zoznamu rizikových oblastí znamená, že dovolenkári na ostrove už nemusia po príchode domov absolvovať karanténu a povinné testovanie. A práve to viedlo k obrovskému záujmu Nemcov o strávenie veľkonočných sviatkov na ostrove.

Podľa článku v nemecky písaných miestnych novinách Mallorca Zeitung očakáva španielsky prevádzkovateľ letiska Aena celkovo 532 leteckých spojov do a z Nemecka na letisku v Palme, a to v období od 26. marca do 5. apríla, čo je Veľkonočný pondelok.

Viac o téme: TuristiNemeckoMalorkaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu