Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Talianskeho expremiéra Berlusconiho prepustili z milánskej nemocnice

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA/AP/Geert Vanden Wijngaert)

RÍM - Bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho prepustili v stredu z milánskej nemocnice San Raffaele. Hospitalizovaný tam bol od pondelka za účelom vykonania vopred plánovaných vyšetrení. Informovala o tom agentúra Reuters.

Zdroj z Berlusconiho strany Forza Italia (FI) predtým uviedol, že 84-ročný miliardár, ktorý od 80. rokov dominoval vo verejnom živote v Taliansku ako podnikateľ a politik, v nemocnici podstupuje klinické sledovanie a úpravu prebiehajúcej liečby. "Nejaký čas bude potrebovať odpočinok," povedal zdroj bez ďalších podrobností.

Berlusconi sa pre hospitalizáciu nemohol v stredu ráno zúčastniť na súdnom pojednávaní v Miláne týkajúcom sa neslávne známych večierkov "bunga-bunga", ktoré mediálny magnát organizoval. Bývalý trojnásobný predseda vlády zápasil v posledných rokoch s radom zdravotných problémov. V januári expremiéra - ktorý v roku 2016 podstúpil operáciu srdca - prijali do nemocnice v Monaku pre kardiologické problémy. Vlani v septembri bol 11 dní hospitalizovaný s ochorením COVID-19.

Viac o téme: NemocnicaTalianskoSilvio BerlusconiMiláno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu