Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bývalý taliansky premiér Berlusconi je opäť v nemocnici

Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi
Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA/AP Photo/Darko Vojinovic, File)

RÍM - Bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho hospitalizovali, oznámil v stredu jeho právnik počas súdneho pojednávania týkajúceho sa večierkov "bunga-bunga", ktoré mediálny magnát organizoval. Informovala o tom agentúra AFP.

"Pre zdravotné problémy bol Berlusconi v pondelok ráno hospitalizovaný," uviedol na pojednávaní v Miláne jeho právny zástupca Federico Cecconi. Okázalý 84-ročný miliardár a mediálny magnát, ktorý od 80. rokov dominoval vo verejnom živote v Taliansku ako podnikateľ a trojnásobný predseda vlády, zápasil v posledných rokoch s radom zdravotných problémov. V januári bývalého premiéra - ktorý v roku 2016 podstúpil operáciu srdca - prijali do nemocnice v Monaku pre problémy so srdcom. Vlani v septembri bol 11 dní hospitalizovaný s ochorením COVID-19.

V stredu zdroj z Berlusconiho strany Forza Italia (FI) uviedol, že Berlusconiho stav nie je vážny, lekári iba vykonali naplánované testy. Cecconi nepožiadal o odklad pojednávania pre hospitalizáciu svojho klienta. Vypočutie sa týka posledného bodu dlhotrvajúceho vyšetrovania vo veci neslávne známych Berlusconiho večierkov "bunga-bunga". Vyšetruje sa údajná účasť vtedy maloletej prostitútky Karimy El Mahrougovej prezývanej "Ruby - zlodejka sŕdc" či údajné platby svedkom za mlčanie zo strany bývalého premiéra. Prokuratúra tvrdí, že Berlusconi v priebehu rokov 2011 - 2015 vyplatil rôznym ľuďom približne desať miliónov eur. Sedem miliónov eur údajne dostala vtedy ešte maloletá Ruby. Berlusconi vždy tvrdil, že vyšetrovania vedené proti nemu boli politicky motivované.

Viac o téme: PremiérTalianskoSilvio BerlusconiKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu