Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Talianskeho expermiéra Berlusconiho prepustili z nemocnice: Mal problémy so srdcom

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA/Riccardo Antimiani/ANSA via AP)

MONAKO - Bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho prepustili v piatok z nemocnice v Monaku, kde bol hospitalizovaný pre problémy so srdcom. Oznámil to v piatok jeho hovorca, informovali agentúry AFP a AP.

Osemdesiatštyriročného miliardára a mediálneho magnáta prijali na kardiologickú kliniku v pondelok na vyšetrenia po tom, ako mu počas pobytu na juhu Francúzska zistili nepravidelný srdcový rytmus. Vo štvrtok Berlusconi na Facebooku napísal, že jeho zdravotný stav je dobrý a absolvuje rutinné testy.

Bývalého trojnásobného premiéra naposledy hospitalizovali vlani v septembri, keď mu diagnostikovali nákazu koronavírusom SARS-CoV-2. V nemocnici vtedy strávil 11 dní. Túto chorobu následne označil za "možno najväčšie utrpenie" vo svojom živote. Spolu s ním sa nakazili aj dve z jeho detí a tiež jeho družka Marta Fascinová.

Berlusconi už nezastáva volený úrad, zostáva však na čele svojej stredopravicovej strany Forza Italia. V roku 2016 podstúpil kardiochirurgický zákrok na odstránenie potenciálne smrteľnej poruchy srdcovej činnosti.

Viac o téme: NemocnicaPrepustenieTalianskoMonakoSilvio Berlusconi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu