Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V Maďarsku pribudlo takmer 10-tisíc infikovaných a zomrelo 189 chorých

(Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Za posledný deň v Maďarsku potvrdili testy nákazu novým typom koronavírusu v 9046 prípadoch. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 189 pacientov, informoval v pondelok operačný štáb na webovej stránke koronavirus.gov.hu.

Hospitalizovaných s covidom je 11.276 pacientov. Na umelej pľúcnej ventilácii je napojených 1340 z nich. Aktuálne je nakazených 188.525 ľudí. Doterajšou bilanciou koronavírusovej pandémie v Maďarsku je 580.642 nakazených a 18.451 úmrtí. Očkovanie priebežne pokračuje, počet zaočkovaných dosiahol 1.589.601. Z nich 479.389 dostalo už aj druhú dávku vakcíny.

Maďarsko povolilo dovoz vakcín z Číny a Indie

Maďarský Národný ústav farmácie a bezpečnosti potravín (OGYÉI) povolil dovoz dvoch nových druhov vakcín proti novému typu koronavírusu, informovala v pondelok v Budapešti šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová. Podľa spravodajského servera telex.hu ide o očkovacie látky CanSino z Číny a CoviShield z Indie, pričom CoviShield je vlastne totožná s vakcínou AstraZeneca. O povolení ÁNTSZ použiť v núdzovom stave už aj druhú čínsku vakcínu v Maďarsku informovala ako prvá agentúra Reuters s odvolaním sa na správu čínskeho výrobcu spoločnosti CanSino Bilologics.

Viac o téme: úmrtiaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu