Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muž podozrivý z útokov v Atlante tvrdí, že neboli rasovo motivované

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ATLANTA - Muž podozrivý zo streľby v masážnych salónoch v oblasti amerického mesta Atlanta, ktorá si v stredu vyžiadala osem obetí, polícii povedal, že jeho konanie nemalo rasový motív, a priznal sa k závislosti od sexu. Informovali o tom agentúry AFP a AP.

"Podozrivý prevzal zodpovednosť za streľbu, ale tvrdí, že nebola rasovo motivovaná," uviedol na tlačovej konferencii kapitán Jay Baker z kancelárie šerifa v okrese Cherokee v americkom štáte Georgia. Terčom stredajšieho útoku sa stali dva masážne salóny v Atlante a podobné zariadenie v jej metropolitnej oblasti Acworth. Väčšina obetí sú ženy ázijského pôvodu.

Osobou podozrivou zo spáchania útokov je 21-ročný beloch Robert Aaron Long. Polícia ho zadržala niekoľko hodín po čine, asi 240 kilometrov od Atlanty. Úrady podľa agentúry AP uviedli, že Long konal sám a pri zatknutí sa v jeho aute našla strelná zbraň. Baker dodal, že Long vypovedal, že má problém so závislosťou od sexu, pričom masážne salóny považuje za "pokušenie, ktorého sa chcel zbaviť".

Americké úrady napriek tomu uviedli, že vyšetrujú, či išlo o trestné činy z nenávisti. Ako pripomenula AP, USA zažívajú vlnu útokov na Američanov ázijského pôvodu. Úrady sa takisto domnievajú, že Lang plánoval ďalšie vraždy na Floride.

Viac o téme: MužPodozrivýRasaMotiváciaútok Atlanta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu