Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Bulharsku zadržali podozrivých zo špionáže pre Rusko

Bulharský prezident Rumen Radev
Bulharský prezident Rumen Radev (Zdroj: SITA/AP Photo/Francois Mori)

SOFIA - Bulharské policajné zložky zadržali niekoľko ľudí podozrivých zo špionáže v prospech Ruska, informovala v piatok bulharská verejnoprávna televízia BNT.

Podľa jej zdrojov agenti Štátnej bezpečnostnej agentúry zadržali podozrivých v rámci operácie, ktorá sa uskutočnila vo štvrtok v mestách Sofia a Pernik. Jednu podozrivú osobu polícia zadržala na diaľnici Trakija vedúcej zo Sofie do Plovdivu, uviedla televízia s tým, že polícia v rámci tejto operácie kontrolovala doklady všetkých osôb, ktoré opúšťali hlavné mesto. Presný počet zadržaných nie je zatiaľ známy.

Prokuratúra a bulharské ministerstvo vnútra informáciu o zadržaní podozrivých osôb nepotvrdili, ale ani nepopreli, poznamenala BNT. Zdroje denníka 24 časa medzičasom uviedli, že medzi zadržanými nie sú žiadni Rusi. Podľa nich sú niektorí zo zadržaných štátni zamestnanci s prístupom k utajovaným skutočnostiam.

Od októbra roku 2019 bulharské ministerstvo zahraničných vecí vyhostilo z krajiny šesť ruských diplomatov - posledného vlani v decembri. Všetci boli podozriví zo špionáže. Rusko reagovalo recipročnými opatreniami.

Viac o téme: ZadržanieŠpionážRuskoBulharsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu