Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nočná dráma v Česku: Majiteľ domu zastrelil muža, ktorý má na svedomí brutálnu vraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PLZEŇ - V Česku sa dnes nadránom vlámal muž do domu, ktorého majiteľ po ňom vystrelil a usmrtil ho. Podľa zdravotníckej záchrannej služby sa udalosť stala v obci Vochov asi dva kilometre od Plzne. Má ísť o muža, ktorý bol v minulosti odsúdený za vraždu.

Hrozný opis tragédie na horách: Češku (†35) zasypala lavína, nepochopiteľné správanie jej kamarátov!

"V tomto prípade je dôvodné podozrenie, že do jedného z objektov vnikol muž, proti ktorému bola následne zo strany majiteľa použitá legálne držaná strelná zbraň. Muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," uviedla policajná hovorkyňa Pavla Burešová. Kriminalisti zisťujú všetky okolnosti prípadu. Vec preverujú pre podozrenie zo spáchania trestného činu ťažkého ublíženia na zdraví s následkom smrti.

"Policajti teda preverujú, či došlo k spáchaniu trestného činu, a tiež posudzujú okolnosti a podmienky nutnej obrany," povedala. Zároveň sa kriminalisti vecou zaoberajú pre podozrenie z porušovania domovej slobody. Bližšie informácie s ohľadom na vyšetrovanie nemôžu zatiaľ uviesť.

Zlodejom mal byť odsúdený vrah

Udalosť sa stala po 02.00 h v bývalom železničiarskom domčeku pri trati. Okrem majiteľa domčeka bola vo vnútri aj jeho žena. Podľa serveru novinky.cz sa tam oknom vlámal muž, ktorý bol v minulosti odsúdený za vraždu. V roku 2003 vymeral súd vtedy dvadsaťročnému mužovi 16,5 roka väzenia za surovú vraždu dôchodcu v Chodove na Karlovarsku. Seniora podľa verdiktu bodal kuchynským nožom, dusil vankúšom, pretiahol mu cez hlavu igelitového vrecko a utiahol ho drôtom.

Pred 15 rokmi sa napríklad české súdy zaoberali prípadom seniora, ktorý vo svojej mnohokrát vykrádanej chate pri Plzni nastražil kušu, ktorá pri vlámaní zranila zlodeja na nohe. Seniora prokurátor zažaloval z ublíženia na zdraví, od odvolacieho súdu nakoniec muž odišiel bez trestu, pretože senát dospel k záveru, že išlo o nutnú obranu. Výrobou kuše sa ale nedovolene ozbrojoval.

Viac o téme: ZlodejPolícia Vochov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu