Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Správa, ktorá nepoteší: Česko upravilo dáta, rekord v počte hospitalizovaných!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek))

PRAHA - V pondelok bolo v Česku takmer 9000 hospitalizovaných s ochorením COVID-19, z nich 1873 v ťažkom stave. Vyplýva to z novo upravených údajov na webe ministerstva zdravotníctva. Ide o najvyššie čísla za celú epidémiu. Informácie priniesol v stredu večer portál Novinky.cz.

Známa TV opísala katastrofálny priebeh boja s pandémiou v Česku: Ostrov skazy a tri obrovské chyby!

Pôvodne ministerstvo uvádzalo za pondelok 8478 hospitalizovaných a 1789 v ťažkom stave, po úprave čísla stúpli na 8969 hospitalizovaných a 1873 v ťažkom stave. V utorok počty pacientov oproti pondelku mierne klesli: hospitalizovaných bolo podľa súčasných údajov na webe ministerstva 8618, z nich sa vo vážnom stave nachádza 1853 ľudí.

Ešte na konci januára bolo hospitalizovaných približne 5500. Počas februára už počty pacientov skokovo pribúdali a začiatkom marca presiahli 8000. Navyše, štatistiky ministerstva nezahŕňajú pacientov, ktorí po desiatich dňoch nemajú príznaky covidu. Počty obsadených lôžok v nemocniciach sú teda vyššie.

K stredajšiemu ránu bolo podľa ministerstva v celom Česku podobne ako v predchádzajúcich dňoch voľných len 13 percent lôžok na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) a anesteziologicko-resuscitačných oddeleniach (ARO) a 24 percent štandardných lôžok s kyslíkom, uviedli Novinky.cz.

Pribudlo 14 353 nakazených, počet hospitalizovaných klesol

Česká republika zaznamenala za stredu 14.353 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Je to menej než v utorok a predošlú stredu, keď pribudlo viac ako 15.000 nakazených, sumarizuje vo štvrtok spravodajský server iDNES.cz. Počet hospitalizovaných mierne klesol na 8734, vo vážnom stave je 1916 pacientov, čo je najviac v ČR od začiatku pandémie.

Podľa údajov českého ministerstva zdravotníctva v stredu zomrelo 110 ľudí, štatistika ale nie je k štvrtkovému ránu kompletná, číslo sa dodatočne ešte zmení, píše ďalej iDNES.cz. Index rizika českého protiepidemického systému (PES) zostáva na úrovni 73 bodov. V ČR od začiatku pandémie potvrdili 1.365.724 prípadov nákazy koronavírusom a 22.624 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19. V krajine je v súčasnosti 164.268 aktívnych prípadov.

Zdravotníci v Česku aplikovali doteraz 948.144 dávok vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Podľa spravodajského servera Novinky.cz český premiér Andrej Babiš vo štvrtok ráno pred odletom do Izraela uviedol, že v stredu bolo očkovaných 47.000 ľudí, čo je denný rekord. Na webe ministerstva zdravotníctva v tom čase neaktualizované dáta ukazovali za stredu necelých 40.000 očkovaní, aj to by bol najvyšší počet od decembrového začiatku očkovania v Česku.

Viac o téme: ObeteČeskoPandémiaŠtatistikyPrahaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu