Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Šľachetný čin Francúzska: Chudobnejším krajinám daruje 500-tisíc dávok vakcín

Francúzsky prezident Emmanuel Macron
Francúzsky prezident Emmanuel Macron (Zdroj: SITA/Benoit Tessier/Pool Photo via AP)

PARÍŽ - Francúzsko chudobnejším krajinám daruje do júna tohto roka 500.000 dávok vakcín proti ochoreniu Covid-19. Informoval o tom v utorok zdroj z prostredia Elyzejského paláca, ktorého citoval spravodajský portál Politico.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v polovici februára lídrov šiestich najbohatších krajín - ktoré tvoria skupinu G7 - vyzval, aby tri až päť percent svojich vakcín darovali rozvojovým krajinám, pripomína Politico. “Prezidentovi záleží na tom, aby bol tento mechanizmus nastavený rýchlo, a preto Francúzsko vakcíny daruje do júna. O ďalších krokoch budeme informovať v priebehu doručovania vakcín,” uviedol predstaviteľ Elyzejského paláca.

Francúzsko, podobne ako väčšina členských štátov EÚ, trpí oneskorením dodávok vakcín vyrobených v USA a Európe. Macron je však jedným z hlavných obhajcov medzinárodnej solidarity v oblasti prístupu k vakcínam, píše Politico. Francúzsko doteraz dostalo viac ako 7 miliónov dávok očkovacích látok, pripomína portál Politico. Konkrétne vakcíny však nešpecifikoval.

Viac o téme: DarOčkovanieVakcínaPandémiaFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu