Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obrovský OMYL v zoologickej záhrade vzbudil pozornosť: Toto zviera si pomýlili s obyčajným psom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - Čínska zoo v meste Sien-ning na seba tento týždeň prilákala pozornosť, keď sa objavila informácia, že sa pravdepodobne snažila psa vydávať za vlka. Údajného vlka, ktorý vyzeral skôr ako rotvajler, v jeho ohrade v zoologickej záhrade v provincii Chu-pej nafilmoval jeden z návštevníkov a video umiestnil na internet. Zamestnanci záhrady autorovi videozáznamu povedali, že pes je vo vlkovej klietke, lebo pôvodný obyvateľ "zomrel na starobu", informoval podľa serveru BBC list Beijing News.

Toto vysvetlenie miestnym médiám potvrdil neskôr ďalší pracovník záhrady a uviedol, že pes, ktorého zoo chovala ako strážneho, je v ohrade len dočasne. Úrady záhrade nariadili, aby nepravdivý nápis odstránila.

Oprava prišla neskoro, internet sa už činil

Krátke video sa na sociálnych sieťach stalo podnetom pre mnohé vtipy. "Zožeňte si aspoň huskyho," doporučil jeden z užívateľov na sociálnej sieti Sina Weibo s tým, že pes tejto rasy by sa aspoň podobal na vlka. Ďalší ľudia vyjadrovali úľavu nad tým, že pes v klietke nie je vlkova večera. Iní spomínali na svoje zážitky, keď ako malé deti navštevovali zoologické záhrady pochybnej kvality a nikdy tam nenašli presne to, na čo sa tešili. 

Jedinečný zážitok v bratislavskej ZOO, zvieratá kŕmili vianočnými stromčekmi (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Prípady, kedy sa zoologické záhrady pokúšali o nevydarené náhrady za divoké zvieratá, nie sú ojedinelé. V roku 2017 napríklad záhrada v Kuang-si na juhovýchode Číny sľubovala tučniaky, na návštevníkov však čakali len nafukovacie atrapy. V záhrade v provincii Che-nan vydávali tibetského mastifa, veľmi huňatého psa, za leva. Mimo Čínu potom mali v niekoľkých prípadoch nafarbené somáre vzbudiť u návštevníkov zdanie, že sa pozerajú na zebry. 

Najnovší prípad zo Sien-ning inšpiroval okrem vtipov tiež diskusiu o zoologických záhradách v čase pandémie. Čínsky denník Global Times podotkol, že záhrady sú síce prínosné pre miestny turizmus, mnoho z nich, predovšetkým tie menšie, ale v pandémii bojujú o prežitie. Objavujú sa preto obavy, že by táto situácia mohla viesť k zanedbávaniu zvierat.

Viac o téme: PesVlkČínaZoo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu