Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Šok cestou do práce: Keď TO zbadali, medzi stovkami ľudí vypukla panika!

(Zdroj: YouTube/Kenya News Channel)

NAIROBI - V kenskej metropole Nairobi vyvolal paniku lev, ktorý utiekol z neďalekého národného parku. Dospelí kvôli tomu prišli v stredu neskoro do práce a deti do školy. Občania štvrte ležiacej na okraji parku ho uvideli v čase rannej dopravnej špičky v priekope, informovala agentúra AFP.

V Česku ušlo chovateľovi zo záhrady nebezpečné zviera: Prekvapenie, kde ho napokon našli!

Kenský úrad ochrany prírody KWS na miesto, kde ľudia leva zbadali, poslal svoju skupinu, ktorá našla zhromaždených občanov. Leva sa podarilo uspať, previezť k veterinárovi, nasadiť mu obojok a potom znova vrátiť do rezervácie, uviedol KWS vo vyhlásení.

"Bola tu hrozná panika, deti prišli neskoro do školy a dospelí ľudia do práce," povedala študentka Roselyn Wangareová. Incident sa stal v štvrti Ongata Rongai a jej obyvateľ Jackson Mwangi povedal, že park nie je dostatočne zabezpečený a zvieratá z neho utekajú.

Park sa nachádza asi sedem kilometrov od centra Nairobi a stredajší prípad nebol prvý. V roku 2019 lev z parku zabil jedného muža, v marci roku 2016 muselo byť zviera utratené, pretože zaútočilo na človeka. Vo februári toho istého roku sa dva levy potulovali celý deň po chudobnej štvrti Kibera, než sa ich podarilo dostať späť za plot. V parku žijú okrem levov tiež leopardy, nosorožce a byvoly.

Nairobi patrí v Afrike k najrýchlejšie sa rozrastajúcimi mestám, je vybudované na bývalých migračných a loveckých trasách. Ochrancovia prírody poukazujú na to, že levy tu žili skôr ako ľudia, takže oni "neutekajú ani sa nepotulujú" mestom. To ľudia zaberajú ich životný priestor.

Viac o téme: LevNairobi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu