Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Malá Liza (7) predáva limonádu: FOTO Má na to pádny dôvod, zachrániť si vlastný život!

Stánok Lizy žiari farbami. Zobraziť galériu (3)
Stánok Lizy žiari farbami. (Zdroj: https://www.mightycause.com/story/Lemonadeforliza)

HOMEWOOD - Sedemročné dievčatko Liza z americkej Alabamy z mesta Homewood má ťažký osud. Trpí malformáciami mozgu a utrpela už aj záchvat. Potrebuje peniaze na operácie, a tak sa rozhodla, že začne predávať citrónovú limonádu.

Potrebuje niekoľko operácií - ale tie stoja peniaze. Takže predáva čo najviac domácej limonády. Plus sladkosti. Jej stánok je postavený zo škatúľ od ovocia pomaľovaných na žlto a ružovo. Vyzerá, akoby bol vystrihnutý z filmovej scény. Dievča so šarmantným úsmevom si ho vybudovalo v pekárni svojej matky.

Koncom januára musela Liza po svojom záchvate ísť do nemocnice.
Zobraziť galériu (3)
Koncom januára musela Liza po svojom záchvate ísť do nemocnice.  (Zdroj: https://www.mightycause.com/story/Lemonadeforliza)

Operácia sa má vykonať neďaleko Homewoodu v Detskej nemocnici v Birminghame. Prvýkrát v marci. A ona sa bojí. „Neviem sa s tým vysporiadať,“ povedala pre News 19. "Dúfam, že to dokážem. Moja matka povedala, že áno, ale mám pocit, že to nezvládnem.“

Jej ochorenie je veľmi zriedkavé. A jeho liečba bude trvať dlho. Jej matka má poistenie pokrývajúce náklady na chirurgický zákrok, ale k tomu treba pripočítať aj cestu tam a späť, prenocovanie a ďalšie lekárske ošetrenie. Príliš veľa pre mamu Elizabeth, ktorá sama vychováva dve deti.

Liza s mamou Elizabeth a bratom Finnleym
Zobraziť galériu (3)
Liza s mamou Elizabeth a bratom Finnleym  (Zdroj: https://www.mightycause.com/story/Lemonadeforliza)

Preto založila darcovskú stránku na webe „MightyCause“ - s cieľom získať výške 75-tisíc dolárov (niečo vyše 62-tisíc eur). Očakávania už boli zjavne prekročené: Doteraz sa vyzbieralo viac ako 245-tisíc dolárov (takmer 202-tisíc eur) Taký bol stav k 1. marcu o 10.00. Sú to peniaze, vďaka ktorým teraz môžu dúfať, že sa malá Liza zotaví.

Viac o téme: PeniazeMozogOperáciaZbierkaLimonádaLiza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu