Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trump späť na scéne: Prvé rozhovory od konca mandátu! Twitter označil za nudný

Bývalý americký prezident Donald Trump Zobraziť galériu (2)
Bývalý americký prezident Donald Trump (Zdroj: TASR/AP/Evan Vucci)

WASHINGTON - Bývalý americký prezident Donald Trump poskytol v stredu médiám prvé rozhovory od konca svojho mandátu. V jednom z nich označil sociálnu sieť Twitter, ktorá mu v januári zrušila twitterový účet, ako "nudnú". Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA.

Exprezidenta USA si na rozhovory - v ktorých sa mal vyjadriť k úmrtiu vplyvného amerického konzervatívneho rozhlasového moderátora a politického komentátora Rusha Limbaugha - pozvali jemu naklonené médiá: televízia Fox News, krajne pravicová stanica One America News Network a konzervatívny portál Newsmax. Trump sa okrem iného v rozhovoroch vyjadril aj o prezidentovi Joeovi Bidenovi. Povedal o ňom, že je zrejme "psychicky mimo". Naďalej tiež tvrdil, že novembrové prezidentské voľby boli zmanipulované v jeho neprospech.

V rozhovore pre portál Newsmax Trump uviedol, že sociálna sieť Twitter je od jeho nedobrovoľného odchodu z nej "nudnou". Twitter zrušil účet vtedy ešte dosluhujúcemu prezidentovi Trumpovi 8. januára. Ako odôvodnenie tohto kroku spoločnosť uviedla riziko vypuknutia ďalších násilností po útoku Trumpových priaznivcov na budovu Kapitolu na začiatku januára. Počas tohto incidentu zahynulo päť ľudí.

Dosluhujúci americký prezident Donald
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci, File)

O svojej prípadnej kandidatúre sa nezmienil

Svoj návrat na sociálne siete však nevylúčil a podľa vlastných slov o tom "rokuje s niekoľkými ľuďmi. "Existuje aj iná možnosť, akou je vytvorenie svojej vlastnej platformy, pretože máme viac priaznivcov než ktokoľvek iný," dodal Trump. O svojej prípadnej kandidatúre v roku 2024 sa Trump nezmienil. Tá prichádza do úvahy po tom, ako ho americký senát v sobotu oslobodil spod ústavnej žaloby (impeachmentu). "Zatiaľ sa k tomu nevyjadrím, ale máme obrovskú podporu. Som jediný prezident, ktorého obľúbenosť rástla napriek tomu, že čelil impeachmentu", povedal.

Trump v súčasnosti žije vo svojom  sídle Mar-a-Lago na Floride, kam odišiel po tom, ako oficiálne skončilo jeho pôsobenie vo funkcii.

Viac o téme: USADonald TrumpTwitter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu