Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Druhá vlna neutícha: Šírenie nákazy i úmrtia v Maďarsku stále rastú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Pandémia nového druhu koronavírusu sa v Maďarsku nevyvíja podľa očakávaní, jej druhá vlna neutícha a bilancia šírenia nákazy i úmrtí sa viditeľne zhoršuje, vyhlásila šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová v stredu v Budapešti na tlačovej konferencii operačného štábu.

Podľa spravodajského servera 444.hu na tlačovej konferencii zaznelo, že po dvoch-troch týždňoch útlmu v uplynulých dňoch sa čoraz viac infikovaných ľudí obracia na svojho obvodného lekára. V mestách Miškovec a Kecskemét v týchto dňoch zmiernila tamojšia samospráva pravidlá nosenia rúška, čo je podľa Müllerovej ešte príliš skoro.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vo štvrtok má do Maďarska doraziť 45.600 dávok vakcíny od spoločnosti AstraZeneca a 21.600 dávok od Moderny. Šéfka ÁNTSZ v tejto súvislosti vyjadrila nádej, že v marci by už mohli v Maďarsku očkovať mladých ľudí bez chronických ochorení. Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 1279 potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 98 zväčša starších chronicky chorých pacientov. Aktuálne je infikovaných 81.644 osôb. V nemocniciach ošetrujú 3747 covidových pacientov, z nich je na podporu umelej pľúcnej ventilácie odkázaných 296 ľudí.

Očkovanie proti covidu dostalo dosiaľ 292.627 ľudí, z nich je 113.570 zaočkovaných aj druhýkrát. Počet ľudí, ktorí sa z choroby covid zotavili, je 285.022. Doterajšou bilanciou pandémie koronavírusu v Maďarsku je 380.013 infikovaných a 13.347 obetí na životoch.

Viac o téme: MaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu