Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Ostrá kritika USA z radov WHO: Biden by mal zaujať tvrdší postoj voči Číne

Americký prezident Joe Biden
Americký prezident Joe Biden (Zdroj: SITA/AP Photo/Patrick Semansky)

WU-CHAN - Člen skupiny odborníkov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) vyslaných do Číny kritizoval v stredu americké tajné služby po tom, ako ministerstvo zahraničných vecí USA vyjadrilo pochybnosti s prácou týchto expertov. Informovala o tom agentúra AFP.

Americký prezident Joe Biden by mal voči Číne zaujať "tvrdší postoj", uviedol Peter Daszak, britský zoológ a expert na zoonózy - infekcie prirodzene prenosné zo zvierat na ľudí. Daszak Bidenovu vládu na Twitteri upozornil, aby sa príliš nespoliehala na americké tajné služby, ktoré boli podľa jeho vyjadrení počas vlády Donalda Trumpa vo zvýšenej miere nezúčastnené a v mnohých veciach sa určite mýlia. Takisto pripomenul, že tím WHO v Číne pracoval v "politicky napätom" prostredí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Daszakove vyjadrenia boli podľa AFP pripojené k článku odkazujúcemu na vyjadrenia amerického ministerstva zahraničných vecí, ktoré vyjadrilo pochybnosti v súvislosti s transparentnosťou Číny pri jej spolupráci s misiou WHO.

Expertom Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ktorí v Číne skúmali zdroj koronavírusovej pandémie, sa nepodarilo potvrdiť pôvod koronavírusu SARS-CoV-2 u zvierat. V utorkovom vyjadrení však odmietli teóriu o úniku z laboratória. Bývalý americký prezident Donald Trump a niektorí členovia jeho administratívy tvrdili, že koronavírus pochádza práve zo zmieneného zariadenia.

Viac o téme: USAČínaWHOJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu