Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Poľsko začína od budúceho týždňa očkovať učiteľov: Prihlasovať sa dá od pondelka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Eranga Jayawardena)

VARŠAVA - Poľsko začne koncom budúceho týždňa očkovať učiteľov proti ochoreniu COVID-19, oznámili vo štvrtok vládni predstavitelia. Informovala o tom agentúra DPA.

Učitelia sa na očkovanie budú môcť zaregistrovať od pondelka, očkovať sa začne od budúceho piatka, povedal na tlačovej konferencii vo Varšave šéf kancelárie predsedu vlády Michal Dworczyk, ktorý má na starosti vakcinačný program. Prednosť budú mať učitelia, ktorí sa od polovice januára vrátili do škôl, povedal novinárom minister školstva Przemyslaw Czarnek. Očkovanie súvisí s dodávkou vakcín od spoločnosti AstraZeneca do Poľska. Prvé dávky britsko-švédskeho výrobcu dorazia do krajiny v sobotu, potvrdil Dworczyk.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V súlade s odporúčaním lekárskej komisie dostanú vakcínu spoločnosti AstraZeneca iba osoby mladšie ako 60 rokov, starší ľudia budú zaočkovaní vakcínami spoločností Pfizer/BioNTech alebo Moderna. Poľsko začalo s očkovaním zdravotníkov a zamestnancov domovov opatrovateľských služieb v decembri. Koncom januára sa na rad dostala populácia seniorov starších ako 70 rokov.

Viac o téme: OčkovanieUčiteliaPrihlasovaniePoľskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu