Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Austrália nehlási nové prípady: Znovu otvorila cestovnú bublinu s Novým Zélandom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Andy Brownbill)

SYDNEY - Austrália v nedeľu znovu otvorila "cestovnú bublinu" s Novým Zélandom, keďže neoznámil žiadny nový prípad komunitného prenosu koronavírusu SARS-CoV-2, informovala agentúra Reuters.

Austrália však vyžaduje skríning cestujúcich z Nového Zélandu pred a po prílete v nasledujúcich desiatich dňoch "vzhľadom na to, že stále existuje malé riziko odhalenia ďalších súvisiacich prípadov", uviedol predstaviteľ austrálskeho zdravotníctva Michael Kidd.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Austrália nezaznamenala už dva týždne prípad komunitného prenosu koronavírusu, ktorým sa v krajine infikovalo približne 29.000 ľudí 909 mu podľahlo. Austrálske hranice sú od marca 2020 pre zahraničných návštevníkov z veľkej časti uzavreté, aby sa zabránilo šíreniu ochorenia COVID-19.

Napriek relatívnemu úspechu pri zvládaní pandémie zostanú austrálske medzinárodné hranice tento rok pre cudzincov pravdepodobne zatvorené, aj keď so susedmi v južnom Tichomorí môžu existovať exkluzívne "cestovné bubliny". Takú mala Austrália aj s Novým Zélandom, cestujúci z tejto krajiny nemuseli podstúpiť karanténu. Dohodu však v pondelok pozastavili po tom, čo sa na Novom Zélande objavil vysoko infekčný kmeň vírusu.

Viac o téme: PandémiaAustráliaSydneyKoronavírusNová ZélandCestovná bublina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu