Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Testovanie na Slovensku: V Liptovskom Mikuláši pre nízku účasť zatvorili odberné miesta

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Celoplošné testovanie antigénovými testami sa v nedeľu v Liptovskom Mikuláši neuskutoční. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor mesta Ján Blcháč.

V porovnaní s minulým týždňom sa prišlo v sobotu (30. 1.) dať v Liptovskom Mikuláši otestovať len asi 60 percent ľudí. „Spolu s Červeným krížom a vojakmi sme boli pripravení na dvojdňové testovanie. Keďže náklady nám nepokryjú dvojdňovú prevádzku odberných miest, testovanie sa skončilo v sobotu o 20.00,“ skonštatoval primátor s tým, že v Liptovskom Mikuláši budú od pondelka (1. 2.) opäť k dispozícii štyri mobilné odberné miesta.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Okresy Liptovský Mikuláš a Dolný Kubín preradili v piatok (29. 1.) večer z červenej do zelenej zóny bez povinnosti testovania. Obe samosprávy však už mali na testovanie všetko pripravené, preto sa rozhodli testovať.

KORONAVÍRUS Testovanie na Slovensku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Mesto Žiar nad Hronom)

Vo Zvolene zaznamenali mieru pozitivity 0,6 percenta

Miera pozitivity vo Zvolene dosiahla počas sobotného (30. 1.) testovania 0,6 percenta. Druhé kolo skríningového testovania sa v meste, na rozdiel od minulého víkendu, konalo len jeden deň. Na sociálnej sieti o výsledkoch informovala primátorka mesta Lenka Balkovičová.

„Na naše odberné miesta prišlo 13.378 ľudí, pričom pozitívnych bolo 80 z nich,“ uviedla Balkovičová. Samospráva počas soboty zriadila 12 odberových miest, na ktorých vykonávalo testy 24 tímov zdravotníkov. Jednodňové testovanie má podľa primátorky šetriť sily potrebného zdravotníckeho personálu.

Počas minulého víkendu sa do odberových miestností zriadených samosprávou prišlo otestovať 14.273 ľudí, pozitívny výsledok malo 100 z nich. Miera pozitivity v okrese Zvolen dosiahla v prvom kole skríningového testovania 1,04 percenta.

KORONAVÍRUS Testovanie na Slovensku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

V Prievidzi a Partizánskom presiahla miera pozitivity jedno percento

V Prievidzi v sobotu (30. 1.) otestovali na nový koronavírus 10.551 osôb, 106 testov bolo pozitívnych. Miera pozitivity je zatiaľ jedno percento. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti. V nedeľu už nie sú v Prievidzi v prevádzke tri odberné miesta v štvrtiach Veľká Lehôtka, Malá Lehôtka a Hradec.

Prevádzka všetkých odberných miest bude v nedeľu skrátená do 17.00 h. V Partizánskom otestovali v sobotu 6670 občanov, pozitívny test malo 68 z nich (1,02 percenta). Na sociálnej sieti o tom informoval primátor Jozef Božik.

V okresných mestách Trnavského kraja bola v sobotu pozitivita nad jedno pecento

V rámci sobotňajšieho (30. 1.) skríningového testovania na nový koronavírus v Trnavskom kraji bola vo všetkých okresných mestách okrem Skalice, kde sa netestovalo, miera pozitivity nad jedno percento. Vyplýva to z výsledkov, ktoré jednotlivé okresné mestá zverejnili na sociálnej sieti. V Trnave otestovali 11.834 obyvateľov, z ktorých bolo 124 pozitívnych. To predstavuje mieru pozitivity 1,05 percenta. V Hlohovci bolo 3910 otestovaných, z toho 54 pozitívnych. Miera pozitivity sa tak vyšplhala na hodnotu 1,38 percenta.

KORONAVÍRUS Testovanie na Slovensku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

V Dunajskej Strede otestovali 4903 obyvateľov, z toho bolo 98 pozitívnych, čo predstavuje mieru pozitivity dve percentá. "V Galante sme otestovali 4102 ľudí, 66 vzoriek bolo pozitívnych. Z toho 45 bolo našich obyvateľov, 21 pozitívnych bolo cezpoľných, tých sme otestovali skoro 1000. Celková miera pozitivity 1,6 percenta je zatiaľ lepšia ako minulý týždeň, ale stále sme vysoko," informoval primátor Galanty Peter Paška na sociálnej sieti.

V Senici sa otestovalo 4185 ľudí, z toho bolo 42 pozitívnych, čo predstavuje jedno percento. V Piešťanoch bolo testovanie na základe prvého kola skríningu dobrovoľné. Počas soboty sa ho zúčastnilo 1210 osôb, pri ktorých sa vykázala miera pozitivity 2,07 percenta, čo je 25 pozitívnych prípadov. Podobne ani v Skalici nebolo druhé kolo povinné, na rozdiel od Piešťan sa v meste na Záhorí rozhodli neuskutočniť dobrovoľné testovanie.

Viac o téme: TestovaniePandémiaSlovenskoLiptovský MikulášKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu