Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tancovanie s KORONAVÍRUSOM: VIDEO Bujará párty v horskom hoteli vyvolala rozruch

Rúška sa na párty nenosili.
Rúška sa na párty nenosili. (Zdroj: YouTube/Show Ana Haber)

ANKARA - Turecko sa rozhodlo zakázať cez víkendy hudobné a spoločenské podujatia v zimných areáloch po tom, čo na verejnosť unikli zábery z bujarého večierka. V krajine boli zavedené pred dvoma mesiacmi prísne protiepidemické opatrenia, horské areály ale doteraz mali rôzne výnimky. Zábery z večierka v horskom hoteli vyvolali rozruch v spoločnosti a kritiku zo strany opozície.

Dohra zakázanej párty v Česku: FOTO Padajú hlavy papalášov, končí aj policajný riaditeľ

Na videu z večierka, ktorý niektorí užívatelia internetu nazvali "tancovanie s koronavírusom", sú vidieť účastníci akcie, ktorí nemajú nasadené rúška a prakticky nezachovávajú rozostupy. Zábery boli nadobudnuté v zimnom stredisku pri hore Uludag neďaleko Istanbulu. Informovala agentúra Reuters.

Zábery vyvolali pobúrenie a iróniu medzi tureckými užívateľmi sociálnych sietí. V Turecku platí už druhý mesiac prísna uzávera s obmedzením voľného pohybu v noci či cez víkendy. Horské areály, ktoré sa zaplnili vďaka jarným prázdninám, mali ale z týchto reštrikcií výnimky kritizované parlamentnou opozíciou.

"Ak si môžete dovoliť ísť lyžovať, tak môžete mať toľko zábavy, koľko chcete, zatiaľ čo chudobný živnostník musel zavrieť obchod. Je to tak správne?" pýtal sa predseda opozičnej Ľudovej republikánskej strany (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu.

V reakcii na video ministerstvo vnútra vydalo zákaz organizovať cez víkendy hudobné a spoločenské podujatia. Úrady navyše zavreli na desať dní hotel, kde sa údajne večierok uskutočnil, a pokutovala jeho vedenie.

Turecko na konci minulého roka zaznamenalo výrazný nárast počtu osôb nakazených koronavírusom. Kvôli tomu vláda prijala prísne protiepidemické opatrenia. Počas epidémie sa v 82 miliónovej krajine nakazilo koronavírusom 2,44 milióna ľudí a vyše 25-tisíc osôb v súvislosti s chorobou covid-19 zomrelo.

Viac o téme: TureckoKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu