Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Najbohatší muž Latinskej Ameriky je pozitívny: Patrí do rizikovej skupiny

Carlos Slim Zobraziť galériu (2)
Carlos Slim (Zdroj: SITA)

MEXIKO - Najbohatší muž Latinskej Ameriky, mexický podnikateľ Carlos Slim, mal pozitívne výsledky testu na koronavírusové ochorenie COVID-19.

Slim, 80-ročný miliardár a magnát v oblasti telekomunikácií, má iba "mierne príznaky" ochorenia a "darí sa mu dobre", napísal jeho syn na sociálnej sieti Twitter. Správa, ktorú v utorok priniesla stanica BBC, prichádza iba deň po tom, ako sa mexický prezident Andrés Manuel López Obrador (67) taktiež infikoval koronavírusom.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Mexiko patrí medzi krajiny, ktoré sú z celosvetového hľadiska najviac zasiahnuté pandémiou ochorenia COVID-19. Tamojšie úrady od vypuknutia epidémie evidujú viac než 1,7 milióna potvrdených prípadov nákazy a 150.000 súvisiacich úmrtí. Slimov syn Carlos Slim Domit vo svojom tvíte uviedol, že jeho otec "dosahuje veľmi dobré pokroky v liečbe, pričom mierne príznaky ochorenia má už vyše týždňa".

Carlos Slim
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Mexický magnát, ktorý má pod kontrolou najväčšieho poskytovateľa telekomunikačných služieb v krajine, disponuje majetkom v odhadovanej výške 52 miliárd dolárov, uvádza magazín Forbes vo svojom zozname najbohatších ľudí sveta za rok 2020. Prezident oznámil, že Mexiko podpísalo s Ruskom dohodu o dodávke 24 miliónov dávok vakcín Sputnik V, ktoré majú doraziť v priebehu nasledujúcich dvoch mesiacov.

Mexiko začalo masovo očkovať svojich obyvateľov 24. decembra vakcínou vyvinutou konzorciom Pfizer a BioNTech, avšak k dispozícii má len obmedzené množstvo tejto očkovacej látky. Krajina tiež schválila vakcínu od spoločnosti Astra Zeneca a Oxfordskej univerzity, pričom s Argentínou uzavrela dohodu, že túto očkovaciu látku budú vyrábať spoločne.

Viac o téme: PandémiaMexikoCarlos SlimKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu