Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Mexiko schválilo používanie dvoch čínskych vakcín

Mexiko schválilo používanie dvoch čínskych vakcín
Mexiko schválilo používanie dvoch čínskych vakcín (Zdroj: SITA/Zhang Yuwei/Xinhua via AP, File)

MEXIKO - Mexické regulačné úrady schválili v stredu na tzv. núdzové použitie vakcíny proti ochoreniu COVID-19 od dvoch čínskych spoločností, CanSino Biologics a Sinovac. Schválenie oznámil námestník mexického ministra zdravotníctva Hugo López-Gatell, ktorého citovala agentúra AFP.

Okrem oboch čínskych vakcín už v Mexiku na núdzové použitie povolili aj ďalšie tri očkovacie látky, a to od americko-nemeckého konzorcia Pfizer/BioNTech, od spoločnosti AstraZeneca a ruskú vakcínu Sputnik V. Vakcinačná kampaň sa v Mexiku začala 24. decembra, pričom zatiaľ tam očkovali len vakcínou od Pfizeru/BioNTechu, ktorej dosiaľ dostali 760.000 dávok. Túto vakcínu podávajú zdravotníkom v celej krajine a učiteľom v južnej časti krajiny.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Prvé dodávky účinnej látky vakcíny od britsko-švédskej spoločnosti AstraZeneca dorazili do Mexika v januári. Očakáva, že očkovať sa touto vakcínou začne v marci, keď by sa zároveň mala začať distribuovať z Mexika aj do ďalších latinskoamerických krajín. López-Gatell uviedol, že prvá zásielka dvoch miliónov dodávok vakcín od CanSina má do Mexika doraziť už vo štvrtok. Vakcína od CanSina má údajne účinnosť približne 65,7 percenta a očkovacia látka od Sinovacu len 50,65 percenta, pripomína agentúra AP. V Mexiku dosiaľ zaznamenali takmer dva milióny prípadov nákazy novým koronavírusom a približne 170.000 súvisiacich úmrtí.

Viac o téme: VakcínaSchválenieMexikoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu