Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Palestínčania zbúrali ďalšiu časť hraničného múru do Egypta

Palestínski militanti zbúrali jednu jeho časť už v utorok v noci, pričom egyptskí policajti sformovali ľudskú reťaz, ktorá mala zabrániť prechodu Palestínčanov do Egypta.
Palestínski militanti zbúrali jednu jeho časť už v utorok v noci, pričom egyptskí policajti sformovali ľudskú reťaz, ktorá mala zabrániť prechodu Palestínčanov do Egypta. (Zdroj: SITA)

RAFAH - Palestínčania z Pásma Gazy prerazili v piatok ďalšiu časť hraničného múru oddeľujúceho pásmo od egyptského územia. Egyptská polícia, ktorá už od štvrtka hranice s Pásmom Gazy blokuje, nezasiahla, keď buldozér zvalil ďalší úsek múru.

Palestínski militanti zbúrali jednu jeho časť už v utorok v noci, pričom egyptskí policajti sformovali ľudskú reťaz, ktorá mala zabrániť prechodu Palestínčanov do Egypta. Cez opätovne zvalenú časť múru však opäť prechádzajú do Egypta stovky Palestínčanov pre zásoby. Polícia sa snaží ich prílev zastaviť pomocou elektrických obuškov a vodných diel.

Podľa Agentúry OSN pre pomoc palestínskym utečencom na Blízkom východe (UNRWA) prekročilo v stredu a vo štvrtok hranicu medzi Egyptom a Pásmom Gazy 700 tisíc Palestínčanov. V stredu sa do Egypta dostalo 400 tisíc obyvateľov Gazy a vo štvrtok 300 tisíc. Ľudia, väznení na svojom území od minulotýždňovej izraelskej blokády pre neutíchajúce palestínske raketové útoky, masovo prúdili do susednej krajiny pre jedlo, palivo a ďalšie nevyhnutnosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu