Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS EMA môže vakcínu od spoločnosti Moderna schváliť už v pondelok, zatiaľ nerozhodla

Vakcína od spoločnosti Moderna
Vakcína od spoločnosti Moderna (Zdroj: TASR/ AP)

HAAG - Európska agentúra pre lieky (EMA) oznámila, že by ešte v pondelok mohla rozhodnúť o schválení vakcíny americkej spoločnosti Moderna proti ochoreniu COVID-19, informovala agentúra AFP. EMA mala rozhodnutie pôvodne prijať v stredu 6. januára.

Výbor EMA pre lieky na humánne použitie (CHMP) zasadá v pondelok a má sa zaoberať vakcínou spoločnosti Moderna, uviedla EMA vo vyhlásení. Vakcína od nemeckej spoločnosti BioNTech a amerického koncernu Pfizer je zatiaľ jedinou povolenou na jednotnom trhu EÚ na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Podáva sa v dvoch dávkach a očkovanie vo väčšine členských krajín EÚ sa začalo 27. decembra 2020.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Európska komisia v mene členských štátov EÚ objednala od spoločnosti Moderna prvotnú dávku 80 miliónov vakcín s možnosťou dokúpenia ďalších 80 miliónov dávok. Aj vakcína od Moderny sa bude podávať v dvoch dávkach.

Diskusia bude pokračovať

Európska agentúra pre lieky (EMA) v pondelok oznámila, že zatiaľ nerozhodla, či schváli vakcínu americkej spoločnosti Moderna proti ochoreniu COVID-19, informovala agentúra AFP. EMA chce v diskusii pokračovať v stredu 6. januára, keď mala rozhodnutie pôvodne prijať. "Diskusia o vakcíne proti COVID-19 spoločnosti Moderna sa dnes neuzavrela a bude pokračovať v stredu," uviedla vo vyhlásení EMA so sídlom v Amsterdame.

Viac o téme: VakcínaSchválenieEMAKoronavírusModerna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu