Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slovensko posiela po zemetrasení do Chorvátska spacie vaky, postele či ohrievače

Zemetrasenie v Chorvátsku
Zemetrasenie v Chorvátsku (Zdroj: SITA/AP Photo)

BRATISLAVA - Slovensko posiela do chorvátskych oblastí, ktoré boli najviac zasiahnuté zemetraseniami, humanitárnu pomoc. Obsahuje 120 spacích vakov a poľných skladacích postelí, tiež desiatky elektrických ohrievačov.

Informovali o tom z tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR. Poskytnutý materiál v hodnote 16.000 eur smeruje do obcí Sisak a Petrinja. "Slovensko prejavuje svoju solidaritu s obyvateľstvom Chorvátska a považuje za povinnosť prispieť prostredníctvom humanitárnej zásielky k zmierneniu následkov tejto prírodnej katastrofy,“ uviedla štátna tajomníčka MZVEZ SR Ingrid Brocková.

O humanitárnu pomoc požiadala chorvátska vláda prostredníctvom Koordinačného centra pre reakciu na núdzové situácie EÚ. "Materiál poskytlo zo svojich zásob Ministerstvo vnútra SR a do Chorvátska bude prepravený s pomocou Hasičského a záchranného zboru Ministerstva vnútra SR," spresnil rezort zahraničia s tým, že Chorvátsko zatiaľ hlási sedem obetí zemetrasení a rozsiahle materiálne škody.

Viac o téme: PomocZemetrasenie Chorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu