Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Počet potvrdených prípadov v Bielorusku presiahol 156-tisíc

Koronavírus v Bielorusku
Koronavírus v Bielorusku (Zdroj: SITA/AP Photo/Sergei Grits)

MINSK - V Bielorusku za posledný deň potvrdili 1967 nových prípadov nákazy koronavírusom a osem súvisiacich úmrtí, informovalo v piatok tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

"Už 156.359 ľudí, čo je 1,65 percenta obyvateľov krajiny, malo pozitívny test na COVID-19," uviedlo ministerstvo. Doplnilo, že od vypuknutia pandémie zomrelo na následky nákazy koronavírusom 1246 pacientov, ktorí mali množstvo chronických chorôb. Podľa najnovšej aktualizácie sa z choroby zotavilo 133.930 pacientov, z toho 1854 za posledných 24 hodín, informovala agentúra TASS.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Bieloruská vláda v snahe zastaviť šírenie nového koronavírusu uzavrie pred Vianocami pozemné hranice pre svojich občanov a cudzincov s trvalým pobytom. Tí tak až na výnimky nebudú môcť od 21. decembra opustiť krajinu, informovali vo štvrtok agentúry Reuters a TASS. Vo vládnom nariadení zverejnenom v stredu o polnoci miestneho času sa uvádza, že nové opatrenia okrem iného zakazujú Bielorusom opustiť krajinu, pokiaľ ich cesta nesúvisí s prácou alebo štúdiom. Kedy sa pozemné hranice znovu otvoria, nie je známe.

Nové obmedzenia sa netýkajú vodičov nákladných vozidiel zo zahraničia a diplomatov, pre ktorých platia výnimky. Zahraničným návštevníkom bude naďalej povolený vstup do krajiny, budú však musieť byť desať dní karanténe. Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko počas prvej vlny pandémie nebezpečenstvo ochorenia COVID-19 bagatelizoval a tvrdil, že naň nikto nezomrie.

Viac o téme: BieloruskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu