Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Nemecko zaznamenalo rekordný nárast počtu infikovaných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Philipp von Ditfurth/dpa via AP)

BERLÍN - Nemecko za posledných 24 hodín zaznamenalo rekordných 23.679 prípadov nákazy koronavírusom. Informoval o tom vo štvrtok ráno Inštitút Roberta Kocha (RKI).

Predchádzajúci denný rekord v počte novonakazených padol v Nemecku 20. novembra, keď bolo potvrdených 23.648 prípadov. Za uvedené obdobie pribudlo aj 440 súvisiacich úmrtí. Deň predtým zomrelo 590 ľudí, čo bol najvyšší denný nárast od začiatku pandémie.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

V Nemecku evidujú celkovo 20.372 obetí koronavírusu a 1.242.203 infikovaných. Podľa odhadov RKI sa uzdravilo približne 922.100 osôb. Počet nakazených aj úmrtí v Nemecku stále narastá a napriek aktuálnemu čiastočnému lockdownu sa situáciu nedarí dostať pod kontrolu. 

Spolková kancelárka Angela Merkelová preto v stredu vyzvala všetkých obyvateľov, aby pred Vianocami obmedzili spoločenské kontakty a dodržiavali všetky platné opatrenia, aby to neboli ich posledné sviatky so starými rodičmi. Vyslovila sa pritom za zavedenie prísnejšieho lockdownu v Nemecku po skončení vianočných sviatkov, ktorý by mal trvať minimálne do 10. januára.

Viac o téme: RekordObeteNárastúmrtiaPrípadyNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu