Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

KORONAVÍRUS v Maďarsku: Hospitalizovaných je už vyše 8-tisíc, pribudlo 2 219 nakazených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku za posledný deň potvrdili 2219 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Počet aktuálne hospitalizovaných s ochorením COVID-19 prekročil hranicu 8000 a celkový počet úmrtí súvisiacich s COVID-19 stúpol nad 6000, vyplýva z údajov operačného štábu zverejnených v utorok na webovej stránke koronavirus.gov.hu.

V súvislosti s uvedeným ochorením pribudlo za deň 136 úmrtí, čím celkový počet obetí na životoch v Maďarsku od vypuknutia epidémie dosiahol 6120. Celkový počet infikovaných týmto koronavírusom v krajine dosiahol 256.367. Aktuálne je nakazených 174.966 osôb. V nemocniciach ošetrujú 8045 chorých, z nich 656 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Z ochorenia spôsobovaného novým druhom koronavírusom sa doposiaľ vyliečilo 75.281 pacientov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V súčasnosti platné prísne epidemiologické opatrenia v Maďarsku, vrátane nočného zákazu vychádzania, budú predĺžené najmenej do 11. januára, oznámil v pondelok predseda vlády Viktor Orbán. "O tom, či na Štedrý večer budeme môcť udeliť výnimku, sa rozhodne 21. decembra. Isté však je, že na Silvestra výnimka nebude, silvestrovské podujatia a pouličné zábavy nebude možné uskutočniť," zdôraznil Orbán.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyMaďarskoBudapešťKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu