Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Pri vstupe do Talianska bude od 10. decembra potrebný negatívny test

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Marco Alpozzi/LaPresse via AP)

BRATISLAVA – Pri vstupe do Talianska bude od štvrtka 10. decembra potrebné preukázať sa negatívnym testom na nový koronavírus (PCR alebo antigénovým), ktorý nie je starší ako 48 hodín. Opatrenie platí do 20. decembra, pričom následne sa podmienky návštevy krajiny ešte sprísňujú. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR na svojom webe.

"Od 21. decembra do 6. januára 2021 platí pre osoby cestujúce zo zahraničia (vrátane krajín EÚ, a teda aj SR) povinnosť samoizolácie (so zdravotným dohľadom príslušného zdravotníckeho strediska) na obdobie 14 dní," uvádza rezort diplomacie. Dodáva, že slovenskí občania môžu vstúpiť do Talianska za podmienky, že prichádzajú z tzv. bezpečnej krajiny, pričom zoznam štátov je aktualizovaný na webovej stránke Ministerstva zahraničných vecí a medzinárodnej spolupráce Talianskej republiky.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Z uvedených krajín je možný tranzit pre slovenských občanov, pokiaľ cestujú individuálne (nie verejnou dopravou). Tranzit nesmie prekročiť 36 hodín na území Talianska. V prípade leteckého tranzitu nie je možné opustiť letisko až do príchodu do cieľovej krajiny," dodáva rezort. Pri vstupe do Talianska je však potrebné vyplniť vyhlásenie (autodichiarazione) a odovzdať ho dopravcovi alebo sa ním preukázať v prípade kontroly policajnými zložkami. Formulár je nevyhnutné vyplniť za každých okolností, bez ohľadu na spôsob dopravy a za každú fyzickú osobu. Tlačivo si možno stiahnuť aj na stránke ministerstva.

Viac o téme: Test HraniceTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu