Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kultový hostinský je mŕtvy: Zabila svojho manžela profesionálna boxerka?

Viviane O. mala zabiť svojho manžela. Zobraziť galériu (3)
Viviane O. mala zabiť svojho manžela. (Zdroj: Instagram/ Viviane O.)

INTERLAKEN - Populárny hostinský Thomas F. († 61) bol zabitý v Interlakene v polovici októbra. V meste sa ľudia dlho kládli otázky: Je vrahyňou jeho známa manželka Viviane O. (34)? Švajčiarske médiá teraz informujú, že profesionálna boxerka  je za mrežami!

Ako sa to stalo: Ráno 19. októbra 2020 bol Thomas F. nájdený mŕtvy nad jeho reštauráciou Des Alpes. Vo vlastnom byte. Podľa vyšetrovateľov mu zranenia spôsobil tupý predmet. Ale: Polícia v súvislosti so smrťou reštaurátora celé týždne nikoho nezatkla.

Deň po nájdení tela médiá zatelefonovali manželke Thomasa F. - vdove po obeti. Viviane O. sa k incidentu nevyjadrila. V ten istý deň sa tiež koná veľká policajná akcia v jej telocvični v Interlakene. Napriek tomu: K zatknutiu nedochádza. Ešte nie.

Len v januári sa pár zosobášil

Záhada pokračuje. Znovu a znovu sa skloňuje meno Viviane O. v súvislosti s krutým činom. V meste si ľudia kladú otázku: Zabil profesionálny boxer vlastného manžela? Prečo by však mala matka mladého syna také niečo robiť? Pár s vekovým rozdielom takmer 30 rokov sa zosobášil iba v januári. Asi tri týždne pred tragédiou sa však O. mal podľa ich známych odsťahovať zo spoločného bytu na Höhewegu. Začala žiť v Oberriede.

Tri dni po dráme v Interlakene sú obe autá Viviane O. pred domom. Elegantné športové auto a rodinné auto. Jej meno je už na schránke a na zvončeku.

O motíve činu sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Viviane O./Instagram)

S novinármi sa rozprávať nechcela

Novinári jej zvonili. Latina pozerá cez sklenené dvere, ale okamžite sa bez slova otočí. Ihneď po tomto krátkom stretnutí si sadne na svoju terasu a rozpráva sa tam s priateľom. O chvíľu nato sa Juhoameričanka odišla v mikine behať.

Dni a týždne plynú. Vražda zatiaľ nie je doriešená. Ale 9. novembra - presne tri týždne po nájdení tela - náhle prišla správa: V súvislosti s vraždou bola vzatá do väzby žena!

Bernské orgány činné v trestnom konaní veľa k tomu nepovedali: V súčasnosti sa vyšetruje, či a do akej miery má žena úlohu v súvislosti s trestným činom. O totožnosti ženy sa nehovorí nič. Žiadny vek, žiadna národnosť.

Policajná operácia v Oberriede

V regióne sa rýchlo šíria správy o prominentnom zatknutí: Boxerka je údajne za mrežami. „Nevideli sme ju tu už niekoľko dní,“ potvrdzujú obyvatelia Oberriedu. Tiež opäť zmizli menovky na zvončeku a poštovej schránke.

Ernst Ruef (80) býva len o tri domy ďalej. V deň zadržania spozoroval raziu v dome boxerky. Dôchodca si pamätá: „Ráno prišli policajti, všetci v civile. Ale ich štyri autá boli označené značkou „policajná operácia“. Celkovo osem vyšetrovateľov vošlo priamo do domu O. a nevychádzalo niekoľko hodín.

Viviane O. teraz sedí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Viviane O./Instagram)

Sedí vo vyšetrovacej väzbe

Vo štvrtok 12. novembra zatknutú vypočuli pred súdom v Thune.

Išlo o to, či nariadiť alebo nenariadiť väzbu. Krátko pred pol druhou zastavia policajti v regionálnom väzení Thun. Na palube bola Viviane O., ktorá sedí na zadnom sedadle dodávky a skryje si tvár pod bundou.

Po hodinách auto opäť odchádza, výsluch skončil. Vo vnútri sedí Viviane O. - ktorá si opäť zakrýva tvár rukou. V nasledujúcich dňoch budú prebiehať rozhovory a výsluchy známych.

Je to prezumpcia neviny. Viviane O. je teraz vo väzbe najmenej na tri mesiace. jej právnik nechce novinárom poskytnúť žiadne informácie o jeho zatknutej klientke.

Viac o téme: ZabitieHostinskýInterlakenBoxerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu