Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Španielsko uvažuje o zavedení nových obmedzení počas vianočných sviatkov

Španielsky premiér Pedro Sanchez
Španielsky premiér Pedro Sanchez (Zdroj: SITA/Stephanie Lecocq, Pool Photo via AP)

MADRID - Španielsky premiér Pedro Sánchez v stredu uviedol, že jeho vláda zvažuje zavedenie nových obmedzení počas vianočných sviatkov v záujme zamedzenia šírenia nového koronavírusu. Počas sviatkov by sa tak naraz mohlo stretnúť maximálne šesť osôb, uviedla agentúra Reuters.

"Toto číslo sme si nevymysleli len tak," uviedol Sánchez počas tlačovej konferencie na španielskom ostrove Malorka, na ktorej sa zúčastnil aj taliansky premiér Giuseppe Conte. "K tomuto číslu sme dospeli na základe informácií od zdravotných odborníkov a vedcov, ktorí tvrdia, že je tento počet postačuje na to, aby sa predišlo ďalšiemu šíreniu nákazy," uviedol.

O obmedzeniach bude centrálna španielska vláda rokovať s vládami autonómnych oblastí. Niektoré z nich, ako napríklad Katalánsko a Madrid, žiadajú, aby počas sviatkov nariadenia povolili združovanie desiatich osôb.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Napriek tomu, že sa nárast počtu osôb infikovaných novým druhom koronavírusu v uplynulých mesiacoch v Španielsku spomalil, krajina od začiatku pandémie zaznamenala takmer 1,6 milióna nakazených, čím sa po Francúzsku stala druhou západoeurópskou krajinou, ktorú najviac postihla pandémia koronavírusu.

Viac o téme: SviatkyObmedzeniaŠpanielskoKoronavírusPedro Sanchez
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu