Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Taliansko pozastavilo chov noriek na farmách pre riziko infekcie KORONAVÍRUSU

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/John Randeris/Ritzau Scanpix via AP)

RÍM - Taliansko nariadilo pozastaviť aktivity spojené s farmárskym chovom noriek v krajine až do konca februára. Rozhodlo sa tak pre riziko infekcie koronavírusom, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na pondelkové vyhlásenie talianskeho ministra zdravotníctva Roberta Speranzu.

Začiatkom mesiaca sa Dánsko, najväčší producent norkových kožušín na svete, rozhodlo vyhubiť približne 15 až 17 miliónov noriek chovaných na farmách po tom, čo sa u miestnych obyvateľov objavila zmutovaná verzia koronavírusu, ktorú na ľudí údajne preniesli tieto zvieratá.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Speranza uviedol, že Taliansko má v porovnaní s ostatnými európskymi krajinami len veľmi obmedzený počet norkových fariem, ale naďalej dodržiava "zásadu maximálnej prevencie". Minister spresnil, že zdravotnícke úrady dostali povolenie uzavrieť farmy v prípade podozrenia z prenosu tohto typu vírusu a norky na farmách vyhubiť, ak sa toto ochorenie potvrdí.

Taliansko podľa oficiálnych štatistík zaznamenalo od začiatku pandémie viac ako 1,4 milióna nakazených novým koronavírusom, v súvislosti s ktorým v krajine zomrelo takmer 50.000 ľudí.

Viac o téme: FarmaTalianskoKoronavírusChov noriek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu